Komplet guide til valg af oppustelig redningsvest

Oppustelig redningsvest

Artiklen indeholder reklamelinks.

En oppustelig redningsvest er komfortabel at have på og tilbyder samme sikkerhed som en traditionel redningsvest. Når du sejler og er ude på farvandet, er det vigtigt at have sikkerheden i orden. Det vigtigste sikkerhedsudstyr er en redningsvest. Hvis båden synker, kæntrer eller falder du om bord, er en fast eller oppustelig redningsvest det eneste, der kan holde dig i live.

Nedenfor kan du læse om de 5 bedste oppustelige redningsveste i 2020. Alt lige fra den bedste allround oppustelig redningsvest til den bedste luksuriøse oppustelig redningsvest. Under testen finder du tips og tricks til oppustelige redningsveste, så du kan være sikker på, at du træffer det helt rigtige valg.

Oppustelig redningsvest test

Herunder kan du se de 5 bedste oppustelige redningsveste i 2020. Priserne og opdriften varierer meget, så der er lidt til enhver smag.

Classic oppustelig redningsvest – 5 års garanti

classic oppustelig redningsvest
Classic oppustelig redningsvest – 579 kr.

Bedste oppustelige redningsvest

Denne vest er absolut en værdig kandidat som testvinder, og trods den lave pris udkonkurrerer vesten “de tunge drenge” på markedet! Den oppustelige redningsvest fra Classic er en 150 newton redningsvest, og vesten er ISO godkendt. Vesten er lavet af stærke og holdbare materialer, og den kan bruges i alle farvande. Vestens fuldautomatiske udløser aktiveres med det samme, når vesten rammer vandet. Vesten holder dig også i live, hvis du f.eks. er bevidstløs ude på vandet. Vestens plastspænde skrammer ikke og gør den behagelig at have på. Selvom vesten ligger i den lave ende af prisklassen, er sikkerheden og komforten helt i top! Hvis du er på udkig efter en kvalitetssikker oppustelig redningsvest til en lav pris, så er den oppustelige redningsvest fra Classic et perfekt valg!

Specifikationer:

 • Farve: rød/sort
 • Automatisk udløser
 • 150 newton (opdrift)
 • ISO godkendt
 • Monteret med seler til påspænding
 • Udstyret med UMLMK5 sensor

Køb produktet her


Artiklen forsætter under annoncen

Marinepool oppustelig redningsvest

marinepool redningsvest
marinepool redningsvest

Bedste oppustelige til prisen med D-ring

Hvis du vil have en billig men god redningsvest med D-ring, så bør du overveje denne. Denne letvægts oppustelige redningsvest fra Marinepool er et populært valg blandt fritidssejlere samt lystfiskere, og det er der en god grund til. Vesten er den absolut bedste allround oppustelig redningsvest med D-ring, der er på markedet på nuværende tidspunkt. Vesten tilbyder maksimal sikkerhed, idet den har 2 udløsersystemer (automatisk udløser og manual udløser – dvs. vesten er forsynet med en snor til manual aktivering), og samtidig sikrer Marinepools UML-MK5 teknologi en formidabel bevægelsesfrihed. Den oppustelige redningsvest er en ergonomisk konstruktion, der giver høj komfort. Der er monteret en skridtstrop på vesten, der sikrer, at du ligger højt i vandet, hvis heldet er ude. Vesten har desuden fået tildelt “Best in test” af UK Fleetwood Government Institute. Så hvis du er interesseret i maksimal sikkerhed og høj komfort til en lav pris, så anbefaler vi denne vest fra Marinepool!

Specifikationer:

 • Farve: sort
 • Letvægtskonstruktion
 • Ergonomisk konstruktion = høj komfort
 • 2 udløsersystemer (automatisk og manuel udløser)
 • Vesten er forsynet med en snor, så vesten kan aktiveres manuelt
 • UML-MK5 sensor
 • Skridtstrop
 • 150 newton (opdrift)
 • ISO godkendt

Køb produktet her

Crewfit Junior oppustelig redningsvest – 20-50 kg

Bedste oppustelig redningsvest til børn

Crewfit redningsvest - 1011 kr.
Crewfit redningsvest – 1011 kr.

Denne letvægts oppustelige redningsvest fra Crewsaver er producentens bedst sælgende oppustelige redningsvest til børn, og topmodellen udmærker sig ved at have et klassisk, enkelt og stilrent design, der falder i enhvers smag. Vesten er både CE godkendt og ISO godkendt – og det betyder, at vesten er 100 % sikker. Det er både fritidssejlere og lystfiskere, der anvender denne vest verden over. Og udover at vesten er landet i vores top 5, er topmodellen også testvinderen hos adskillige magasiner. Vesten tilbyder et par ekstra smarte features, som blandt andet løftebånd, D-ring og fløjte, som kan være altafgørende i en nødsituation. Så hvis du er interesseret i en topsikker oppustelig vest i et stilrent design til dit barn, så kan vi varmt anbefale den oppustelige redningsvest fra Crewsaver.

Specifikationer:

 • Farve: rød
 • Letvægtskonstruktion
 • 2 udløsersystemer (automatisk og manuel)
 • 150 newton (opdrift)
 • Ekstra features: løftestrop, D-ring og fløjte
 • CE godkendt og ISO godkendt
 • 20-50 kg.

Køb produktet her

Helly Hansen SailSafe oppustelig redningsvest 170N

Bedste premium oppustelig redningsvest

Vesten fra Helly Hansen giver dig mere opdrift og sikkerhed end nogen anden oppustelig vest! De 170 newton og den dobbelte Sambabælte justering gør, at vesten er skabt til at kunne modstå ekstreme vejrforhold, off-shore sejlads og tungt udstyr. En anden nyttig feature som vesten tilbyder, er de 2 løftebånd, som sørger for, at vesten sidder korrekt. Derudover tilbyder vesten også en super komfort, især ved nakken, hvor der er nakkestøtte integreret. 3D profilen med 3-lags konstruktion gør vesten til topmodellen for HH, og den slår stort set alle konkurrenter. Så hvis du er på udkig efter en oppustelig redningsvest med en ultimativ opdrift og maksimal sikkerhed, så er den oppustelige redningsvest fra HH et ideelt valg!

Specifikationer:

 • Farve: rød
 • 170 newton (opdrift)
 • Automatisk udløser
 • D-ring
 • 2 løftebånd
 • 3D og Ergonomisk design
 • Indikatorrude til Hammer mekanisme og Hammer hydrostatisk MA1 mekanisme
 • ISO godkendt

Køb produktet her

Crewfit 180N Pro redningsvest

Crewfit 180N Pro
Crewfit 180N Pro – 1310 kr.

Bedste light premium oppustelig redningsvest

Denne oppustelige redningsvest fra Crewsaver er uden tvivl den letteste samt mest komfortable og luksuriøse oppustelige redningsvest på markedet til under 1500 kr. Vesten udmærker sig ved sin ultimative sikkerhed og letvægtskonstruktion. Ydermere tilbyder vesten en øget bevægelsesfrihed grundet 3D-teknologien og den specielle udformet støtte til hagen. Vesten kan meget let udrustes med AIS-transponder, nødlys eller/og sprayhood, takket være dens indbyggede fæster. Så hvis du er interesseret i en luksuriøs, komfortabel og åndbår oppustelig redningsvest som ikke koster 3000, så er vesten fra Crewsaver absolut et godt match!

Specifikationer:

 • Farve: hvid-grå
 • Letvægtskonstruktion
 • Automatisk udløser
 • 180 newton (opdrift)
 • 3D profil med zip-lock
 • Ergonomisk sele og soft-loop D-ring
 • ISO godkendt

Køb produktet her

Oppustelig redningsvest tilbud

Der er ingen tvivl om, at der er penge at spare, hvis du køber din oppustelige redningsvest på internettet. At købe oppustelige redningsveste i fysiske butikker kan være en dyr fornøjelse, og brugte oppustelige redningsveste er noget, du skal holde dig langt væk fra. Vi vil til enhver tid anbefale dig at købe din oppustelige redningsvest på internettet. Men det kan være svært at finde hoved og hale i alle de danske webshops, der sælger oppustelige redningsveste. Nedenfor har vi udvalgt den webshop, der sælger oppustelige redningsveste til markedets laveste priser, og som samtidig tilbyder de skarpeste tilbud samt den bedste service:

Marineudstyr.dk

Webshoppen har danmarks største udvalg af oppustelige redningsveste, og webshoppen har altid et hav af gode tilbud på oppustelige redningsveste.

Webshoppen tilbyder 1-3 dages levering, fri fragt (ved køb over 950 kr.), 30 dages fuld returret og betaling foretages via kreditkort/EAN/faktura.

Se butikkens tilbud

Ekstra udstyr til din oppustelig redningsvest

Nedenfor har vi anbefalet det ekstra udstyr, som vil være et essentielt match til din vest. Ekstraudstyret er ikke nødvendigt, men det vil i høj grad øge sikkerheden ude på vandet.

Sprayhood til redningsvest

Sprayhood
Sprayhood

En sprayhood beskytter dit ansigt mod regn og bølger fra vandet, og selv hvis der er stormvejr, kan du trække vejret normalt under en sprayhood. En sprayhood er meget praktisk, idet den kan monteres fast til selen på din oppustelige redningsvest. Den bruges mest til offshorearbejde, men mange fritidssejlere og andre vandentusiaster vælger at købe en sprayhood for at være på den sikre side. Det skal nævnes, at en sprayhood ikke er et specielt dyrt udstyr til en redningsvest, og derfor kan det godt betale sig at anskaffe sig en, hvis du vil være på den sikre side!

Køb produktet her

Lys til redningsvest

Lys til redningsvest
Lys til redningsvest

Efter køb af en oppustelig redningsvest, bør du overveje at købe lys til din vest. Vi vil vove og påstå, at det er den absolut bedste og billigste investering, du kan foretage dig i din sikkerhed til søs – en oppustelig redningsvest er naturligvis den bedste investering, men hernæst kommer lys til vesten. Lys til din redningsvest aktiveres på følgende måde; når lysets føler rammer vandet, tændes lyset automatisk, og der udsendes kraftige blink. De kraftige blink gør, at det nemmere at se personen i vandet. Vi anbefaler, at du køber SOLAS godkendt (bedste godkendelse inden for redningsvestlys) redningsvestlys. Nedenfor har vi linket til et effektivt SOLAS godkendt redningsvestlys.

Køb produktet her

Beskyttelsescover til redningsvest

Beskyttelsescover
Beskyttelsescover

Beskyttelsescoveret fra Lalizas er en et smart ekstra udstyr til din oppustelige redningsvest, der beskytter redningsvesten mod for eksempel gnister og gløder. Coveret beskytter vestens lunge, således vesten forbliver sikker. Et beskyttelsescover er populært hos professionelle, der dagligt arbejder på en båd. Især inden for arbejde med svejsning, kan det anbefales, at man anskaffer sig et beskyttelsescover. Overordnet set er det de færreste, der vælger at købe et beskyttelsescover. Men hvis du vil være på den sikre side – så skader det ikke at købe et!

Køb produktet her

Oppustelig redningsvest vs. almindelig redningsvest

Gennem tidens løb har der været meget snak om, hvilken type redningsvest der er bedst (mest sikker). Før i tiden var den almindelige, faste redningsvest det hotte valg, men i dag er der kommer nye boller på suppen. I dag tilbyder den oppustelige redningsvest den samme sikkerhed som en almindelig, fast redningsvest grundet den nye teknologi, som de oppustelige redningsveste tilbyder. Men selvom sikkerheden er den samme hos den oppustelige redningsvest og den almindelige redningsvest, er der stadig en vis forskel på de 2 typer redningsveste:

Oppustelig redningsvest – fordele og ulemper

Fordelen ved den oppustelige redningsvest er, at den tilbyder en god komfort – den vejer og fylder mindre end en almindelig redningsvest. Ulempen er, at vesten fordrer flere udgifter til vedligeholdelse (serviceeftersyn) og genopladning (nye CO2-patroner).

Almindelig redningsvest – fordele og ulemper

Fordelen ved den almindelige redningsvest er, at man ikke skal bruge tid og penge på vedligeholdelse og genopladning. Ulemperne er, at en almindelig redningsvest tilbyder en ringere komfort – den vejer og fylder mere end en oppustelig redningsvest.

Vælg en oppustelig redningsvest i sikre farver

Farvereglerne for den oppustelige redningsvest er lidt anderledes end farvereglerne for en almindelig redningsvest. Som tommelfingerregel er det gældende, at blæren på en oppustelig redningsvest skal være orange med reflekser, da det er den del af vesten, der blæses op og er synlig i en eftersøgnings-situation. Men selve overtrækket på en oppustelig redningsvest, kan være hvilken som helst farve.

Hvordan virker en oppustelig redningsvest?

I videoen ovenfor demonstrerer Falck, hvordan en oppustelig redningsvest virker. Vi har citeret følgende fra videoen:

 1. Du falder i vandet, og har en oppustelig redningsvest på.
 2. Alle oppustelige redningsveste har integreret huller. Når disse huller vandes til, udløses den oppustelige mekanisme, og den redningsvesten bliver pustet op.
 3. Efter brug kan man gøre følgende:
  • Man kan selv vælge at lukke luften ud og hænge redningsvesten til tørre og købe nye patroner.
  • Man kan også vælge at købe en helt ny oppustelig redningsvest.

Vedligeholdelse af oppustelig redningsvest

Nedenfor har vores sejlads eksperter – Torben og Carsten – nævnt et par fifs til vedligeholdelse af din oppustelige redningsvest:

 • Uanset om vesten er fast eller oppustelig, skal den altid opbevares så tørt som muligt.
 • Tag din oppustelige redningsvest til serviceeftersyn en gang årligt (flere producenter af redningsveste er begyndt at tilbyde gratis serviceeftersyn ved køb af deres veste – der findes professionelle som kan lave et servicetjek – du kan også selv lave dit eget servicetjek).

Lav dit eget servicetjek af oppustelig redningsvest

Vores 2 sejlsads eksperter – Torben og Carsten – giver dig instruktion til at kunne lave dit eget servicetjek af oppustelig redningsvest.

Din oppustelig redningsvest skal som tommelfingerregel tjekkes en gang årligt. I stedet for at betale en professionel, kan du selv lave serviceeftersynet og spare en god sum penge:

 1. Læg din oppustelige redningsvest op på et bord. Nu skal du åbne vesten i siden; enten har vesten en lynlås eller en velcrolukning. Du skal huske på, hvordan vesten er foldet, så du efter tjekket kan folde den på samme måde.
 2. Tjek af CO2-patronen. Tag patronen ud af vesten og tjek om der er et hul i toppen af patronen. Hvis dette er tilfældet er patronen tom, og derfor skal den udskiftes. Hvis patronen ikke er tom, så sæt den på en brevvægt. Totalvægten for patronen er indhugget på patronen, og hvis patronen mangler over 2 gram, så skal den udskiftes.
 3. Tjek af automatikudløseren. Hvis udløseren (synlig tablet) er blød, skal den udskiftes. Andre udløserenheder har en indgraveret dato, og en udløser har typisk en levetid på 3 år. Hvis udløseren er ældre end 3 år, skal den udskiftes.
 4. Tjek af den manuelle udløser. Hvis udløseren er ført tilbage, og sikkerhedssplitten har bevaret sin oprindelige form (ingen skader), så er den manuelle udløser i orden.
 5. Tjek af utæthed. Brug mundstykket til at blæse vesten op. Vesten skal nu ligge i 16-24 timer. Hvis vesten stadig holder trykket efter 16-24 timer, så lukkes luften ud via mundstykket. Hvis der er intet luft tilbage i vesten efter 16-24 timer, er vesten utæt og dermed ubrugelig.
 6. Serviceeftersynet er færdigt og vesten pakkes. Pakningen af vesten afhænger af mærke samt model, og derfor råder vi dig til at følge instrukserne på den medfølgende brugsanvisning for, hvordan vesten foldes.

Redningsvest er lovpligtigt

Uanset om du er til søs på en båd, kajak, kano, windsurfing osv., er det lovpligtigt at medføre redningsvest, og derfor er der ingen vej uden om. Vi anbefaler derfor, at du tager et kig på vores oppustelig redningsvest test, hvis du på nuværende tidspunkt – af en eller anden grund – ikke har anskaffet dig en redningsvest. Du kan læse mere om bekendtgørelsen om redningsveste på retsinformation.dk.

Er du stadig i tvivl?

Hvis du har flere spørgsmål angående oppustelige redningsveste, er du mere end velkommen til at kontakte os via mail. Vi vil altid give en hjælpende hånd og rådgive vores læsere. Se vores mail på vores om os side.

Hvis du er interesseret i at finde yderligere information om redningsveste, så tag et kig på soesport.dk eller sejlsport.dk. Disse hjemmesider indeholder troværdigt indhold omhandlende redningsveste.

2 Kommentarer

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *