Teleskop fiskestang

Sort teleskop fiskestang

Er du en lystfisker-narkoman af allerhøjeste grad, som simpelthen ikke kan undvære en fiskestang, når du er på ferie? Så er der ingen tvivl om, at du bliver nød til at anskaffe dig en teleskop fiskestang!

Friluftsmagasinet har i samarbejde med en række lystfisker eksperter lavet en test af teleskop fiskestænger. Se de 3 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Teleskop Fiskestang Test: Top 3 Bedste Stænger

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. Shimano S.T.C. Spinning Multi-Length

Bedste teleskop fiskestang

Pris: 989 DKK

Vinderen i kategorien “bedste teleskop fiskestang” er Shimano S.T.C. Det er et meget populært valg af teleskop fiskestang. Grunden til dette er, at stangen kan ændres 30 cm i længden, og så er den 6-delt, hvilket gør den super nem at transportere. Derudover får du ikke bedre kvalitet.

Annonce

2. Shimano S.T.C. Mini Tele Spinning

Bedste billige teleskop fiskestang

Pris: 799 DKK

Shimano S.T.C. Mini Tele Spinning er en fremragende teleskop fiskestang til prisen. Den er kompakt og let at transportere, hvilket gør den ideel til spontane fisketure og rejser, hvor pladsen er begrænset. Stangen byder på en solid konstruktion, trods sin lave pris, med en god føling og solid kasteevne, der ikke går på kompromis med funktionaliteten. Med sit design og den anerkendte Shimano-kvalitet leverer den en overraskende god ydeevne for fiskere på alle niveauer. Dens alsidighed og pålidelighed har fortjent gjort den til vinder af Friluftsmagasinets test-pris for “bedste billige teleskop fiskestang”.

Annonce

3. Zpey Zpin

Bedste premium teleskop fiskestang

Pris: 3.499 DKK

Zpey Zpin teleskopfiskestangen markerer sig som det ultimative valg for den krævende lystfisker. Med sin suveræne kastevægt og fleksible design sikrer stangen optimal præstation under fiskeri. Den er fremstillet af kvalitetsmaterialer, der både sikrer holdbarhed og en letvægtsoplevelse. Det ergonomiske håndtag bidrager til komfort, såvel som præcision ved kast. Zpey Zpin har vundet Friluftsmagasinets test-pris som bedste premium teleskop fiskestang, et tydeligt bevis på dens ekstraordinære kvalitet og performance.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Hvad er en teleskop fiskestang?

En teleskop fiskestang – også kaldet rejsefiskestang og sammenfoldelig fiskestang – er en fiskestang, hvor alle stangens dele klappes sammen til en lille stang. Sådan en fiskestang er meget praktisk, fordi den kan pakkes ned i en rygsæk, sportstaske eller kuffert. Derfor er denne type fiskestang et meget populært valg af fiskestang, hvis man for eksempel skal ud at rejse, eller hvis pladsen i bilen er meget trang.

Mand der fisker på havet med teleskop fiskestang

Der har i mange år været en hed debat blandt lystfiskere, om en teleskop fiskestang er af ligeså høj kvalitet som en almindelig spinnestang. Spørgsmålet er svært at besvare. Men faktum er, at almindelige spinnestænger og teleskop fiskestænger er lavet af de samme materialer, og derfor er der ikke den store kvalitetsforskel på de 2 typer af fiskestænger.

Mere om vores testvindere

Okuma G-force Spin

Okuma G-force Spin er et meget populært valg af fiskestang. Grunden til dette er, at stangen er utrolig billig, og derfor får du ekstrem meget stang for få penge.

Vores lystfisker eksperter har været ude og teste den prisvenlige Okuma G-force Spin. Før testen af Okuma G-force Spin indrømmede eksperterne, at de ikke havde særligt høje forventninger til stangen grundet stangens lave pris. Men Eksperterne fandt hurtigt ud af, at man ikke skal skue hunden på hårene.

Da Eksperterne tog deres første kast med stangen, blev de meget overrasket over stangens føling og kastelængde. Da eksperterne havde fisket i en time, havde de tilsammen fanget 6 fisk, hvilket er en fornuftig fangst, taget i betragtning af prisen. Eksperterne var især begejstret over, at stangen havde præsteret bedre end hovedparten af de andre teleskop fiskestænger med en dobbelt- til femdobbelt så høj pris.

Eksperterne anbefaler Okuma G-force Spin stangen til dig, der ønsker en prisvenlig teleskop fiskestang, som udelukkende skal bruges til det lettere fiskeri (fiskeri af mindre fisk).

Specifikationer:

 • Letvægtsstang
 • Håndtaget er et klassisk, japansk EVA håndtag
 • Højkvalitets øjer
 • Slidstærk klinge
 • Stangen fås i følgende længder: 7 fod, 8 fod og 9 fod

Ron Thompson Tyran NX 

Ron Thompson er kendt for at producere de stærkeste og mest lette fiskestænger – og det samme er gældende for denne Tyran NX model. Tyran NX er en stilren letvægts teleskop fiskestang, med en slidstærk konstruktion. Den store forskel på denne teleskop fiskestang og Okuma G-force Expedition er, at Ron Thompson Tyran NX også kan bruges til det lidt tungere fiskeri (fiskeri af større fisk). Det vil sige, at stangen giver dig mulighed for mere alsidighed i dit fiskeri, som kun er til fordel for dig.

Da Eksperterne var ude på stranden for at teste Tyran NX stangen for første gang, blev de hurtigt begejstret over stangens gode føling. Eksperterne havde ingen problemer med at kaste henover det lange tang, fordi stangen har en rigtig god kasteevne. De blev også overrasket over, hvor god stangen som helhed var sammenlignet med deres egne spinnestænger, som har kostet flere tusinde kroner. Allerede efter en time havde de 2 eksperter fanget 12 fisk tilsammen – en tilfredsstillende fangst!

Eksperterne anbefaler Ron Thompson Tyran NX stangen til dig, der ønsker en fiskestang af god kvalitet, som giver dig mulighed for både at fiske let samt en smule tungt (mindre fisk samt en række større fisk).

Specifikationer:

 • Letvægtsstang
 • Stangen er bygget på koreansk 30T klinger af høj kvalitet
 • Klingen er forstærket med en PBO spiralforstærkning
 • Stangen har et soft grip split håndtag
 • Klingen er meget tynd, men med utrolig meget styrke
 • Stangen kan fås i følgende længder: 7 fod, 8 fod og 9 fod
 • Stang taske medfølger med beskyttelses cover til øjerne

 

Daiwa Crossfire Tele Spin

Daiwa Crossfire Tele Spin er en allround, ultraletvægts teleskop fiskestang i et stilrent design. Stangen er egnet til al slags fiskeri – både let og tungt fiskeri – og den er en af de bedste teleskop fiskestænger, du kan anskaffe dig på nuværende tidspunkt.

Daiwa Crossfire Tele Spin klarede sig helt forbløffende, da Eksperterne testede den. Kasteevnen var helt formidabel, og følingen med stangen var også super god. Eksperterne fortalte også, at de sagtens kunne mærke den solide kulfiber-konstruktion, når de kastede. Da Eksperterne havde fisket i en times tid, havde de fanget 20 fisk tilsammen – utrolig god fangst rate! Den gode fangst skyldes især stangens konstruktion. Stangen er bygget, så man kan mærke de mindste ryk på krogen, og det giver naturligvis flere fisk på krogen!

Eksperterne anbefaler Daiwa Crossfire Tele Spin til dig, der er på udkig efter en kvalitetssikker, og allround teleskop fiskestang, der giver dig muligheden for både at fiske tungt og let. Stangen giver dig mulighed for at fiske i al slags fiske terræn og fiske efter alle størrelser og typer af fisk.

Specifikationer:

 • En ultra letvægtsstang af kulfiber
 • Stilrent design
 • Kork håndtag
 • Stangen fås i følgende længder: 7 fod, 8 fod og 9 fod

Teleskop fiskestang tilbud

Der er et hav af både gode og dårlige teleskop fiskestang tilbud, og det kan være svært at finde hoved og hale i disse. Vi har derfor sammenlignet priser for mere end 20 forskellige webshops. Resultatet heraf blev, at vi nåede frem til den konklusion, at fangfisk.nu og fiskpåkrogen.dk tilbyder de bedste tilbud.

Ugentligt opdaterer de 2 webshops sine teleskop fiskestang tilbud, og vi garanterer, at du vil blive forbløffet over deres tilbud. Udover at de 2 webshops har markedets bedste tilbud, tilbyder de også en lynhurtig levering (1-2 dages levering). Se deres tilbud nedenfor.

Se tilbud fra fiskegrej.dk

Se tilbud fra fiskpåkrogen.dk

Teleskop fiskestang med hjul

Hvis du er på udkig efter hele pakken, så anbefaler vi, at du køber en teleskop fiskestang med hjul – også kaldet et teleskop fiskestang sæt. Vores 2 lystfisker eksperter har testet en række forskellige teleskop fiskestang sæt ud fra en række parametre (antal fangster, kasteevne, slidstyrke og pris), og de er nået til den konklusion, at sættet fra Westland er det bedste teleskop fiskestang sæt.

Westland sættet er et prisvenligt teleskop fiskestang sæt af høj kvalitet. Sættet er velegnet til mole og kystfiskeri, og teleskop fiskestang sættet er alle pengene værd! Sættet kan købes i 4 forskellige størrelser: 7′, 8′, 9′ og 10′.

Vores 2 lystfisker eksperter anbefaler dette teleskop fiskestang sæt til begynderen.

Køb produktet her

Fiskerejser med din rejsefiskestang

En teleskop fiskestang betragtes af mange lystfiskere som en rejsefiskestang. Det skyldes, at de fleste lystfiskere køber en teleskop fiskestang, med henblik på at tage den med, når de skal ud og rejse.

Vores lystfisker eksperter har givet deres bud på 3 oplevelsesrige og fortryllende fiskerejser, man kan tage på, hvis man er interesseret i andet farvand end det danske.

Norge (Stjørdal)

Stjørdalselven er en af de mest vidunderlige elve I Norge, som er spækfyldt med laks. Det betyder også, at hovedparten af dem, der tager til Stjørdal, gør det fordi, at de har en stor passion for laksefiskeri. I Stjørdal har man mulighed for at udfolde sit laksefiskeri i en fredelig atmosfære, og man kan snildt ende med at fange laks der vejer +15 kilo.

Mexico (Baja)

Hvis du drømmer om at tage kampen op med havets stærkeste og hurtigste fightere, så er Baja muligvis din næste rejsedestination. Baja byder på mange former for fiskeri, både fra strand og på hav, i et eksotisk og fortryllende landskab. Trollingfiskeri er især en populær fiskeform i Baja-området, så hvis du ønsker at udfolde og dygtiggøre dit trollingfiskeri, kan det være, at Baja er din næste rejsedestination.

Canada (British Columbia)

British Columbia byder på en uforglemmelig fiskeoplevelse og et enestående landskab – og til tider snebelagt landskab. Du kommer til at fiske i elve, omringet af bjerge og skove, hvor du kan tage kampen op med steelheaden, kongelaks, sølvlaks og mange andre fisk. Mens du fisker vil du kunne nyde roen, stilheden og friheden, som er noget helt for sig selv i British Columbia.

Vedligeholdelse af teleskop fiskestang

Vær opmærksom på at en teleskop fiskestang kan volde vedligeholdelsesudfordringer.

Først og fremmest skal du rense stangens øjer for sand og andet snavs efter brug. På denne måde undgår du problemer med stangens glidesystem (når stangen klappes sammen). Hernæst skal du huske på, at lukke stangen forsigtet. Det vil sige, at du skal presse den øverste del af stangen langsomt i bund. På denne måde ødelægger eller bøjer du ikke dele af stangen.

Med det sagt er der naturligvis også fordele, når du fisker med en teleskop fiskestang. Du kan tage stangen med dig overalt uden at skulle tænke på plads problemer. Du kan for eksempel tage stangen med på ferie og opleve lystfiskeri i udlandet. Det kunne også være, at du skulle på fisketur med dine lystfisker kammerater. Her ville en teleskop fiskestang være det helt korrekte valg af fiskestang!

Forskel mellem teleskop og flerdelt fiskestang

Dette er et meget populært spørgsmål – se svaret på spørgsmålet nedenfor:

En flerdelt fiskestang består af flere led, som hver gang monteres på stangen.

En teleskop fiskestang består af flere led, som er monteret på stangen. Derfor kan stangen hurtigt klappes sammen til en lille fiskestang.

Er en teleskop fiskestang pengene værd?

Mange vil ofte stille sig selv det spørgsmål, om det er pengene værd at købe en teleskop fiskestang. Hovedparten, inklusiv vores fiske eksperter, mener, at det i den grad kan betale sig at købe en teleskop fiskestang. Se eventuelt videoen nedenfor, hvor lystfiskeri-eksperten Steve viser, at kvaliteten af en teleskop fiskestang intet fejler, og at man sagtens kan fange fisk med en teleskop fiskestang.

Husk fisketegn

Uanset hvilken fiskestang du fisker med, skal du have et fisketegn, hvis du vil dyrke lystfiskeri. Ifølge naturstyrelsen skal alle mellem 18 og 65 år have et gyldigt fisketegn for at dyrke lystfiskeri i Danmark. Alle indtægter fra salg af fisketegn går til fiskeplejen i Danmark. Fiskeplejen består af udsætning af fisk, ny viden om fiskenes adfærd og vandløbsrestaurering. Køb dit fisketegn her.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke teleskop fiskestænger er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 3 bedste teleskop fiskestænger. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Fiskestængerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger teleskop fiskestang?

Valget af teleskop fiskestang afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Forfatter
Anders Braun
Anders Braun

Anders fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Hans interesse for friluftsliv tog fart, da han begyndte at gå til spejder som lille. Siden hen er interessen vokset, og han har gennemført et utal af vandreruter i Danmark, heriblandt Gendarmstien, Øhavsstien, Lillebæltsstien og Mols-Bjerge stien. Udover Danmark har han vandret i bl.a. Norge, Tyskland, Schweiz og Italien. Hans hidtil største vandreprojekt var en 4-måneders vandretur ad Den Europæiske Fjernvandrevej (E1) fra København til Milano på 2.100 km i ét hug. Når emnet falder på vandring, er Anders en af vores skarpeste knive i skuffen, og derfor vil du se ham skrive artikler om netop dette emne.

Tilmeld dig Friluftsbrevet

Friluftsbrevet er Friluftsmagasinets nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og historier af friluftseksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til friluftsbutikker

✅ Tests af friluftsudstyr og friluftstøj