Komplet guide til valg af teleskop fiskestang

Teleskop fiskestang

Artiklen indeholder reklamelinks.

Er du en lystfisker-narkoman af allerhøjeste grad, som simpelthen ikke kan undvære en fiskestang, når du er på ferie? Så er der ingen tvivl om, at du bliver nød til at anskaffe dig en teleskop fiskestang!

For at hjælpe dig på rette vej har vores lystfisker eksperter (Allan og Jørgen) foretaget en test i 2019 af de mest populære teleskop fiskestænger fra blandt andet Daiwa, Okuma, Shimano og Ron Thompson. Teleskop fiskestængerne blev testet og vurderet ud fra en række parametre (antal fangster, kastelængde, slidstyrke, greb og pris). Vi vil længere nede i artiklen vise dig de 3 teleskop fiskestænger, som har klaret sig bedst i eksperternes test. Men før vi tager et kig på teleskop fiskestang testen, vil vi hurtigt ridse op, hvad en teleskop fiskestang egentlig er for en størrelse.

Hvad er en teleskop fiskestang?

Teleskop fiskestang
Teleskop fiskestang

En teleskop fiskestang – også kaldet rejsefiskestang og sammenfoldelig fiskestang – er en fiskestang, hvor alle stangens dele klappes sammen til en lille stang. Sådan en fiskestang er meget praktisk, fordi den kan pakkes ned i en rygsæk, sportstaske eller kuffert. Derfor er denne type fiskestang et meget populært valg af fiskestang, hvis man for eksempel skal ud at rejse, eller hvis pladsen i bilen er meget trang.

Der har i mange år været en hed debat blandt lystfiskere, om en teleskop fiskestang er af ligeså høj kvalitet som en almindelig spinnestang. Spørgsmålet er svært at besvare. Men faktum er, at almindelige spinnestænger og teleskop fiskestænger er lavet af de samme materialer, og derfor er der ikke den store kvalitetsforskel på de 2 typer af fiskestænger.


Artiklen forsætter under annoncen


Teleskop fiskestang test

Som tidligere nævnt er vores lystfisker eksperter blevet sat på en prøve; at teste de mest populære teleskop fiskestænger. Lystfisker eksperterne (Allan og Jørgen) har fundet de 3 bedste teleskop fiskestænger i 2019. De udkonkurrerede deres konkurrenter i alle parametre (antal fangster, kasteevne, slidstyrke, greb og pris). Eksperternes top 3 er listet nedenfor, sorteret efter prisklasse (fra lav til høj prisklasse).

Vores lystfisker eksperter

Okuma G-force Expedition (139 kr.)

Okuma G-force Expedition
Okuma G-force Expedition

Okuma G-force Expedition er et meget populært valg af teleskop fiskestang. Grunden til dette er, at stangen er utrolig billig, og derfor får du ekstrem meget stang for få penge.

Vores lystfisker eksperter – Allan og Jørgen – har været ude og teste den prisvenlige Okuma G-force Expedition. Før testen af Okuma G-force Expedition indrømmede både Allan og Jørgen, at de ikke havde særligt høje forventninger til stangen grundet stangens lave pris. Men Allan og Jørgen fandt hurtigt ud af, at man ikke skal skue hunden på hårene.

Da Allan og Jørgen tog deres første kast med stangen, blev de meget overrasket over stangens føling og kastelængde. Da Allan og Jørgen havde fisket i en time, havde de tilsammen fanget 6 fisk, hvilket er en fornuftig fangst, taget i betragtning af prisen. Allan og Jørgen var især begejstret over, at stangen havde præsteret bedre end hovedparten af de andre teleskop fiskestænger med en dobbelt- til femdobbelt så høj pris.

Allan og Jørgen anbefaler Okuma G-force Expedition stangen til dig, der ønsker en prisvenlig teleskop fiskestang, som udelukkende skal bruges til det lettere fiskeri (fiskeri af mindre fisk).

Specifikationer:

 • Letvægtsstang
 • Håndtaget er et klassisk, japansk EVA håndtag
 • Højkvalitets øjer
 • Slidstærk klinge
 • Stangen fås i følgende længder: 7 fod, 8 fod og 9 fod

Køb produktet her

Ron Thompson Tyran NX (399 kr.)

Ron Thompson Tyran NX
Ron Thompson Tyran NX

Ron Thompson er kendt for at producere de stærkeste og mest lette fiskestænger – og det samme er gældende for denne Tyran NX model. Tyran NX er en stilren letvægts teleskop fiskestang, med en slidstærk konstruktion. Den store forskel på denne teleskop fiskestang og Okuma G-force Expedition er, at Ron Thompson Tyran NX også kan bruges til det lidt tungere fiskeri (fiskeri af større fisk). Det vil sige, at stangen giver dig mulighed for mere alsidighed i dit fiskeri, som kun er til fordel for dig.

Da Allan og Jørgen var ude på stranden for at teste Tyran NX stangen for første gang, blev de hurtigt begejstret over stangens gode føling. Allan og Jørgen havde ingen problemer med at kaste henover det lange tang, fordi stangen har en rigtig god kasteevne. De blev også overrasket over, hvor god stangen som helhed var sammenlignet med deres egne spinnestænger, som har kostet flere tusinde kroner. Allerede efter en time havde de 2 eksperter fanget 12 fisk tilsammen – en tilfredsstillende fangst!

Allan og Jørgen anbefaler Ron Thompson Tyran NX stangen til dig, der ønsker en teleskop fiskestang af god kvalitet, som giver dig mulighed for både at fiske let samt en smule tungt (mindre fisk samt en række større fisk).

Specifikationer:

 • Letvægtsstang
 • Stangen er bygget på koreansk 30T klinger af høj kvalitet
 • Klingen er forstærket med en PBO spiralforstærkning
 • Stangen har et soft grip split håndtag
 • Klingen er meget tynd, men med utrolig meget styrke
 • Stangen kan fås i følgende længder: 7 fod, 8 fod og 9 fod
 • Stang taske medfølger med beskyttelses cover til øjerne

køb produktet her

Daiwa Legalis Tele Spin (599 kr.)

Daiwa Legalis Tele Spin er en allround, ultraletvægts teleskop fiskestang i et stilrent design. Stangen er egnet til al slags fiskeri – både let og tungt fiskeri – og den er en af de bedste teleskop fiskestænger, du kan anskaffe dig på nuværende tidspunkt.

Daiwa Legalis Tele Spin klarede sig helt forbløffende, da Allan og Jørgen testede den. Kasteevnen var helt formidabel, og følingen med stangen var også super god. Allan og Jørgen fortalte også, at de sagtens kunne mærke den solide kulfiber-konstruktion, når de kastede. Da Allan og Jørgen havde fisket i en times tid, havde de fanget 20 fisk tilsammen – utrolig god fangst rate! Den gode fangst skyldes især stangens konstruktion. Stangen er bygget, så man kan mærke de mindste ryk på krogen, og det giver naturligvis flere fisk på krogen!

Allan og Jørgen anbefaler Daiwa Legalis Tele Spin til dig, der er på udkig efter en kvalitetssikker, og allround teleskop fiskestang, der giver dig muligheden for både at fiske tungt og let. Stangen giver dig mulighed for at fiske i al slags fiske terræn og fiske efter alle størrelser og typer af fisk.

Specifikationer:

 • En ultra letvægtsstang af kulfiber
 • Stilrent design
 • Kork håndtag
 • Stangen fås i følgende længder: 7 fod, 8 fod og 9 fod

køb produktet her

Teleskop fiskestang tilbud

Der er et hav af både gode og dårlige teleskop fiskestang tilbud, og det kan være svært at finde hoved og hale i disse. Vi har derfor sammenlignet priser for mere end 20 forskellige webshops. Resultatet heraf blev, at vi nåede frem til den konklusion, at fangfisk.nu og fiskpåkrogen.dk tilbyder de bedste tilbud.

Ugentligt opdaterer de 2 webshops sine teleskop fiskestang tilbud, og vi garanterer, at du vil blive forbløffet over deres tilbud. Udover at de 2 webshops har markedets bedste tilbud, tilbyder de også en lynhurtig levering (1-2 dages levering). Se deres tilbud nedenfor.

se tilbud fra fiskegrej.dk

Se tilbud fra fiskpåkrogen.dk

Teleskop fiskestang med hjul

Teleskop fiskestang sæt af Westland
Teleskop fiskestang sæt af Westland

Hvis du er på udkig efter hele pakken, så anbefaler vi, at du køber en teleskop fiskestang med hjul – også kaldet et teleskop fiskestang sæt. Vores 2 lystfisker eksperter – Allan og Jørgen – har testet en række forskellige teleskop fiskestang sæt ud fra en række parametre (antal fangster, kasteevne, slidstyrke og pris), og de er nået til den konklusion, at sættet fra Westland er det bedste teleskop fiskestang sæt.

Westland sættet er et prisvenligt teleskop fiskestang sæt af høj kvalitet. Sættet er velegnet til mole og kystfiskeri, og teleskop fiskestang sættet er alle pengene værd! Sættet kan købes i 4 forskellige størrelser: 7′, 8′, 9′ og 10′.

Vores 2 lystfisker eksperter anbefaler dette teleskop fiskestang sæt til begynderen.

køb produktet her

Fiskerejser med din rejsefiskestang

En teleskop fiskestang betragtes af mange lystfiskere som en rejsefiskestang. Det skyldes, at de fleste lystfiskere køber en teleskop fiskestang, med henblik på at tage den med, når de skal ud og rejse.

Vores lystfisker eksperter har givet deres bud på 3 oplevelsesrige og fortryllende fiskerejser, man kan tage på, hvis man er interesseret i andet farvand end det danske.

Norge (Stjørdal)

Stjørdal
Stjørdal

Stjørdalselven er en af de mest vidunderlige elve I Norge, som er spækfyldt med laks. Det betyder også, at hovedparten af dem, der tager til Stjørdal, gør det fordi, at de har en stor passion for laksefiskeri. I Stjørdal har man mulighed for at udfolde sit laksefiskeri i en fredelig atmosfære, og man kan snildt ende med at fange laks der vejer +15 kilo.

 

Mexico (Baja)

Baja
Baja

Hvis du drømmer om at tage kampen op med havets stærkeste og hurtigste fightere, så er Baja muligvis din næste rejsedestination. Baja byder på mange former for fiskeri, både fra strand og på hav, i et eksotisk og fortryllende landskab. Trollingfiskeri er især en populær fiskeform i Baja-området, så hvis du ønsker at udfolde og dygtiggøre dit trollingfiskeri, kan det være, at Baja er din næste rejsedestination.

 

Canada (British Columbia)

British Columbia
British Columbia

British Columbia byder på en uforglemmelig fiskeoplevelse og et enestående landskab – og til tider snebelagt landskab. Du kommer til at fiske i elve, omringet af bjerge og skove, hvor du kan tage kampen op med steelheaden, kongelaks, sølvlaks og mange andre fisk. Mens du fisker vil du kunne nyde roen, stilheden og friheden, som er noget helt for sig selv i British Columbia.

 

Vedligeholdelse af teleskop fiskestang

Vær opmærksom på at en teleskop fiskestang kan volde vedligeholdelsesudfordringer.

Først og fremmest skal du rense stangens øjer for sand og andet snavs efter brug. På denne måde undgår du problemer med stangens glidesystem (når stangen klappes sammen). Hernæst skal du huske på, at lukke stangen forsigtet. Det vil sige, at du skal presse den øverste del af stangen langsomt i bund. På denne måde ødelægger eller bøjer du ikke dele af stangen.

Med det sagt er der naturligvis også fordele, når du fisker med en teleskop fiskestang. Du kan tage stangen med dig overalt uden at skulle tænke på plads problemer. Du kan for eksempel tage stangen med på ferie og opleve lystfiskeri i udlandet. Det kunne også være, at du skulle på fisketur med dine lystfisker kammerater. Her ville en teleskop fiskestang være det helt korrekte valg af fiskestang!

Forskellen mellem teleskop fiskestang og flerdelt fiskestang

Dette er et meget populært spørgsmål – se svaret på spørgsmålet nedenfor:

En flerdelt fiskestang består af flere led, som hver gang monteres på stangen.

En teleskop fiskestang består af flere led, som er monteret på stangen. Derfor kan stangen hurtigt klappes sammen til en lille fiskestang.

Er en teleskop fiskestang pengene værd?

Mange vil ofte stille sig selv det spørgsmål, om det er pengene værd at købe en teleskop fiskestang. Hovedparten, inklusiv vores fiske eksperter (Allan og Jørgen), mener, at det i den grad kan betale sig at købe en teleskop fiskestang. Se eventuelt videoen nedenfor, hvor lystfiskeri-eksperten Steve viser, at kvaliteten af en teleskop fiskestang intet fejler, og at man sagtens kan fange fisk med en teleskop fiskestang.

Husk fisketegn

Uanset hvilken fiskestang du fisker med, skal du have et fisketegn, hvis du vil dyrke lystfiskeri. Ifølge naturstyrelsen skal alle mellem 18 og 65 år have et gyldigt fisketegn for at dyrke lystfiskeri i Danmark. Alle indtægter fra salg af fisketegn går til fiskeplejen i Danmark. Fiskeplejen består af udsætning af fisk, ny viden om fiskenes adfærd og vandløbsrestaurering. Køb dit fisketegn her.

Har du brug for hjælp?

Hvis du endnu ikke ved, hvilken teleskop fiskestang du skal købe – så frygt ej! Du er mere end velkommen til at kontakte os til hver en tid. Vi sidder klar på tasterne hver dag, og vi elsker at hjælpe/guide vores læsere. Se vores e-mail på vores om os side.

Vi håber at høre fra dig – knæk og bræk!

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *