Anmeldelse: Dilling Underwear Merinould Underbukser

Anmeldelse af merinould underbukser fra Dilling Underwear

Artiklen er en reklame for Dilling Underwear, som vi har modtaget produktet af.

Her hos Friluftsmagasinet har vi testet merinould underbukser fra Dilling Underwear. Som passionerede friluftsmennesker ved vi, at merino uld undertøj er velegnet til sports- og outdoor aktiviteter som vandring. Årsagen til det er, at merino uld temperaturregulerer kroppen, absorberer sved og beskytter mod svedlugt. Vi har testet de sorte herre underbukser/tights i eksklusiv merino uld fra outdoor kollektionen for at finde frem til, hvor godt merino uld undertøj fra Dilling Underwear er sammenlignet med andre friluftsbrands. Vi har testet merinould underbuksene i mere end 2 måneder; både i hverdagen, men også på vandreture heriblandt den sydfynske Øhavssti. Læs vores anmeldelse/vurdering af underbuksene herunder.

Kvalitet

anmeldelse af merinould underbukser fra dilling underwear 2 Kvaliteten er høj. På vores vandreture havde nogle af os lidt oppakning med, mens andre havde meget oppakning med og vandrede derfor med tunge og rummelige vandrerygsække. Vi fandt vi ud af, at underbuksene er meget effektive til både at holde os varme ved lave temperaturer og kølige ved høje temperaturer. Da vi vandrede på Øhavsstien i sommerferien, var temperaturerne høje. Vi blev overrasket over, hvor gode underbuksene er til at regulere efter temperaturen (selv ved +25 grader). Underbuksene absorberer også sved, og derfor oplever man næsten aldrig svedige underbukser – kun hvis man er meget aktiv og vejret er varmt. I efteråret fandt vi ud af, at underbuksene også holder en varm omkring skridtet (dog ikke den helt store effekt). Underbuksene beskytter også mod svedlugt. Vi prøvede at have det samme par underbukser på i omkring 2 uger. Ud fra det eksperiment kan vi nu konstatere og bekræfte, at underbuksene beskytter mod svedlugt, for de lugtede ikke specielt meget efter de 2 uger.

Komfort

anmeldelse af merinould underbukser fra dilling underwear1 Underbuksene er behagelige at have på. Komforten minder meget om underbukser fra andre friluftsbrands som Icebreaker og Aclima. Syningerne står ikke i vejen og tekstilen er blød. Det eneste negative vi kan sige om komforten er, at underbuksene ikke sidder til i enderne. Så hvis man er tilhænger af, at underbukser skal sidde til, så hav det her i mente.

Pleje og vask

Merino uld fra Dilling Underwear skal vaskes på uldprogram 30 grader med uldvaskemiddel. Det må ikke tørretumbles, og kan stryges på max 110 grader. Undgå rensning af uld undertøjet. I øvrigt må det ikke klorbleges. Hvis du husker disse ting, vil du få glæde af dit merino uld undertøj i mange år. Hænder det, at du f.eks. smider dit merino uld undertøj i en normal vask eller i en tørretumbler, så kan det krybe og miste blødhed.

Pris

Hvis man sammenligner underbuksenes pris med andre underbukser fra andre friluft- og sport brands, så ligger Dilling Underwear faktisk i den billige ende af skalaen. For en 200-lap kan du erhverve dig et par underbukser af merino uld fra Dilling Underwear. Hos andre brands skal du af med +250 kroner.

Lidt om Dilling Underwear

Dilling Underwear/Dilling Undertøj er blevet et populært uld undertøjs brand, som har rødder i Danmark. Faktisk er der tale om et 100 % dansk brand, som er familiejet. Brandet er kendt for sin gode kvalitet, og sit store fokus på bæredygtighed i form af økologi, dyrevelfærd, arbejdsforhold. Som de fleste har bemærket, så trender miljø og bæredygtighed i øjeblikket (hvilket det har gjort i flere år), og Dilling Underwear er et godt eksempel på en virksomhed som har taget trenden til sig. Uld undertøj holder dig varm og passer godt til lag-på-lag princippet; et lag uld inderst, et varmt mellemlag (fleece, langærmet trøje m.fl.) og et vindtæt yderlag (softshell, regnjakke eller skaljakke).

Konklusion

Merino uld underbuksene – også kaldet “herre tights i eksklusiv merino uld” – fra outdoor kollektionen  kan konkurrere med de største friluftsbrands. Kvaliteten og komforten er fremragende og ligger på lige linje med internationale producenter som Icebreaker, Smartwool og Aclima. Prisen er også lidt lavere en gennemsnittet. Så hvis du er på udkig efter billige merino uld underbukser eller andet merino uld undertøj til hverdagsbrug eller aktivt brug, så er Dilling Underwear et godt bud. Ikke nok med du køber merino uld undertøj af høj kvalitet, så støtter du også dansk iværksætteri og bæredygtighed (økologi, dyrevelfærd, arbejdsforhold og miljøet i det hele taget).

Tilmeld dig Friluftsbrevet

Friluftsbrevet er Friluftsmagasinets nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og historier af friluftseksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til friluftsbutikker

✅ Tests af friluftsudstyr og friluftstøj