Komplet guide til valg af skihjelm med visir

Skihjelm med visir

Skal du snart afsted på skiferie, og er du blevet træt af dine skibriller, fordi de altid dugger til? Har du problemer med skibriller, der ikke egner sig til brillerbrugere? Eller ønsker du dig bare en ny og smart skihjelm, som har indbygget skibriller? Hvis du kan sætte flueben ved ovenstående, så anbefaler vi, at du får anskaffet dig en skihjelm med visir.

En skihjelm med visir er et super godt valg af skihjelm, hvis du ikke vil investere i dyre skibriller eller en dyr skihjelm. En skihjelm med visir har et indbygget visir (også kaldet skibriller), som kan klappes op og ned. Som du kan høre, er en skihjelm med visir en form for pakkeløsning, og derfor sparer du penge ved at købe sådan en type hjelm. Men du sparer også tid og besvær. Med en skihjelm med visir, er det slut med at tage skibriller af og på, og få dem til at sidde perfekt. Men hvilken skihjelm med visir, skal du købe? Der findes utallige skihjelme med visir, og derfor kan det være svært at vælge den rette – men frygt ej!

I samarbejde med vores skiekspert Anders (uddannet skilærer) har vi testet en lang række af de mest populære skihjelme med visir fra 2020. Vi er kommet frem til 3 skihjelme med visir, som giver dig maksimal sikkerhed på pisten og forhindrer dugget brilleglas. Hver og en af dem er blevet kåret som testvinder inden for hver sin prisklasse: lav pris, gennemsnitspris og høj pris.

Lav pris: er til dig, der på udkig efter en billig skihjelm med visir, som er udstyret med det nødvendige. Testvinderen i lavprisklassen er ikke udstyret med smarte features og tilbyder ikke en ligeså høj komfort og sikkerhed, som testvinderen fra gennemsnitsprisklassen og højprisklassen gør.

Gennemsnitspris: er til dig, der leder efter en komfortabel og sikker skihjelm med visir til en gennemsnitspris. Forskellen på testvinderen fra gennemsnitsprisklassen og testvinderen fra højprisklassen er, at testvinderen fra højprisklassen tilbyder en højere komfort og mere sikkerhed.

Høj pris: er til dig, der ønsker det bedste af det bedste. Testvinderen fra højprisklassen er ultra slidstærk, super komfortabel, udstyret med smarte features og er den sikreste af alle skihjelme med visir. Testvinderen fra højprisklassen kan holde sig i mange år.

Skihjelm med visir test

Vores skiekspert Anders som er uddannet skilærer har testet en lang række af de mest populære skihjelme med visir. Anders har testet skihjelme fra bl.a. Salomon, Head, Uvex, Cairn, POC og Atomic. Nedenfor kan du læse mere om skiekspertens bud på de bedste skihjelme med visir i 2020. Testvinderne er listet i en bestemt rækkefølge (fra lavprisklassen til højprisklassen). Få mere information om at vælge den rigtige skihjelm med visir ved at læse vores købsguide, der befinder sig under testen.

Cairn Electron Photochromic (1.299 kr.)

Cairn Electron Photochromic skihjelm med visir

Velegnet til: Alt slags vejr (solskin og tåge)
Hvad vi kan lide: Utrolig billig, du får meget for pengene, tilstrækkelig ventilation, tiltrækkelig plads til briller.
Hvad vi ikke kan lide: Linsen performer ikke særligt godt i snevejr, sammenlignet med de andre 2 skihjelme fra gennemsnitsprisklassen og højprisklassen.

Ved hjælp af In-Mould MONO CORE teknologien har Cairn skabt en stærk og robust hjelm ved brug af få materialer. Derfor er Cairn en meget robust letvægtshjelm til en lav pris. Hjelmen er utrolig populær blandt danske skientusiaster. Populariteten skyldes den lave pris, det klassiske og stilfulde look, og at hjelmens såkaldte Cairn 2D Fit system sikrer dig optimal pasform, uanset hvor stort eller lille dit hoved er.

Et godt og billigt valg

Trods den lave pris fejler ventilationen og sikkerheden intet. Udluftningssystemet i hjelmen er designet til at opretholde et tilpas indeklima for din hovedbund, som hverken er for varmt eller for koldt. Hjelmen kan uden problemer anvendes på pisten, samt i parken og offpisten.

Vi anbefaler Cairn Electron Photochromic til dig, der er på udkig efter en billig løsning.

Køb produktet her

Salomon Mirage (1.549 kr.)

Salomon Mirage

Velegnet til: Alt slags vejr.
Hvad vi kan lide: Specialdesignet øreklapper som tillader, at man kan indsætte et lyd/hovedtelefon system, god ventilation og beskyttelse af hovedet, aftagelige øreklapper, absorberer effektivt slag for alle retninger, meget plads til briller. Salomon Mirage kan både anvendes på pisten, i parken og i offpisten.
Hvad vi ikke kan lide: Linsen performer ikke ligeså godt i solskingsvejr, som Cairn hjelmen gør.

Denne hjelm er Salomons bedst sælgende skihjelm til dato, og det er der en god grund til! Salomon har revolutioneret skiindustrien med sin nye Salomon Mirage skihjelm. Udover at kvaliteten er i top og komforten høj, så er hjelmen udstyret med en meget nyttig feature. Hjelmen har et par specialdesignet øreklapper, der giver dig mulighed for at anvende dit eget audiosystem. Det vil sige, at når du står på ski, kan du høre din ynglingsmusik, podcasts og endda modtage og foretage opkald.

Salomons egen teknologi: EPS 4D

Selve skallen er støbt ved brug af Salomons egen teknologi. Teknologien hedder EPS 4D, og denne form for støbning gør, at hjelmen effektivt kan absorbere slag fra alle retninger. Ligesom de andre 2 testvindere, kan visiret også modstå diverse vejrforhold uden problemer. Ligesom Cairn modellen er visiret på Salomon Mirage smart lavet, fordi det ligner normale skibriller/ski goggles.

Salomon Mirage er en stor model, og derfor giver den dig mulighed for at have briller på, når du står på ski. Ventilationen forringes ikke idet du har briller på. Hjelmen skaber en luftstrøm, der sikrer, at hverken dine briller eller visiret dugges til. Ved køb af skihjelmen får du i øvrigt 2 stk. visirer med i prisen: 1 linse til overskyet vejr og 1 linse til al slags vejr.

Vi anbefaler Salomon Mirage til dig, der er på udkig efter en skihjelm med visir, der tilbyder ekstra features, samt en høj komfort og god sikkerhed.

Køb produktet her

Uvex HLMT 700 Vario (2.049 kr.)

Uvex HLMT 700 Vario skihjelm med visir

Velegnet til: Alt slags vejr. Linsen tilpasser sig lysforholdene.
Hvad vi kan lide: Fotokromomisk linse som tilpasser sig lysforholdene, super ventilation, maksimal beskyttelse af hovedet, super høj komfort, visiret ligner ski goggles, absorberer alle slag for alle retninger, utrolig meget plads til briller. Uvex HLMT 700 Vario kan både anvendes på pisten, i parken og i offpisten.
Hvad vi ikke kan lide: Ingen “smarte features”.

Her har vi at gøre med den ultimative testvinder, som udkonkurrerer sine konkurrenter på alle parametre. Skihjelmen fra Uvex er uden tvivl den bedste hoved-beskyttelse, du kan købe dig til. Den er et godt valg til dig, der ønsker det bedste af det bedste. Hjelmen er også velegnet til dig, der står på ski med briller. Du kan komfortabelt have briller på, fordi Uvex hjelmen tilbyder en hel del plads til dine briller.

Sikkerhed, komfort og ventilation i verdensklasse

Hjelmen har en ventilation i verdensklasse og absorberer alle slag for alle retninger. Når det kommer til hjelmens sikkerhed, er det en klasse for sig. Hjelmen kan anvendes i al slags terræn – på pisten, i parken og i offpisten. Ydermere er hjelmen af høj kvalitet og er produceret af slidstærke materialer i 100% overensstemmelse med EU’s regler. Visiret kan klappes op og ned uden problemer, således du opnår det ultimative, upåklagelige syn. Visiret beskytter dig mod blæsende vejrforhold, snevejr og solskinsvejr, og øger synligheden i alle lysforhold. Visiret forhindrer solen i at reflektere i glasset og blænde dine øjne. Visiret erstatter ski goggles/ski briller til punkt og prikke. Der er plads til briller.

Linse tilpasser sig lysforholdene

Den nyeste linse-teknologi er den såkaldte fotokromiske funktion. Funktionen gør, at linsen regulerer hvor meget lys, den lukker igennem. Så linsen kan bruges til solskinsvejr, og et til overskyet vejr/snevejr.

Hjelmen indeholder 2 af de mest essentielle beskyttelsesfunktioner i en pakke: en sikker hjelm og et slidstærkt og robust visir. Uvex skihjelmen med visir er utrolig let at bruge og afstresser din skiferie.

Køb produktet her

Guide til valg af skihjelm med visir

At vælge en skihjelm med visir kan være en besværlig proces, men vi er her for at hjælpe dig på rette vej. Nedenfor kan du læse mere om de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en skihjelm med visir:

  • Hvad er en skihjelm med visir?
  • Hvad skal du være opmærksom på, før du køber en skihjelm med visir?
  • Tips til dit køb
  • Har du spørgsmål?

Hvad er en skihjelm med visir?

En skihjelm med visir er et skiudstyr, som beskytter dit hoved. Den beskytter også dine øjne mod solen og eventuel snevejr. Som du kan høre, giver denne type skihjelm dig en masse fordele ude på pisten. Du sparer også penge ved at købe en skihjelm med visir, da du ikke skal investere i separate skibriller, som hurtigt kan blive en dyr fornøjelse.

Skihjelme med visir har en indre polstring for at muliggøre maksimal hovedkomfort. De er også stilfulde, og er i overensstemmelse med de nyeste industristandarder, der hjælper dig med at maksimere din udendørs oplevelse på bjergene og i sneen, og giver dig ro i sindet om, at dit hoved er godt beskyttet, hvis uheldet er ude.

Skihjelme med visir er også udformet med tilstrækkelig ventilation og sikrer, at du har mulighed for at ånde ind og ud i alt slags vejr. De 3 testvindere giver god ydeevne, og mulighed for at du fuldt ud kan koncentrere dig om din ski- eller snowboardoplevelse. Alle 3 testvindere er genanvendelige og produceret gennem levedygtige processer og i 100% overensstemmelse med EU’s regler.

En vigtig ting at bide mærke i er, at det anbefales, at man vasker dem let efter brug.

Hvad skal du være opmærksom på, før du køber en skihjelm med visir?

Der er en række ting, som du skal vide, før du køber/vælger din skihjelm med visir. Vi har samlet de vigtigste ting, som du skal overveje grundigt:

Hovedstørrelse

En god og komfortabel skihjelm med visir giver dig mulighed for at kunne bevæge dit hoved frit, alle veje, uden problemer. Derfor er det vigtigt, at hjelmen passer perfekt til dit hoved, så komforten er i orden. Husk at måle dit hoved med et målebånd, så du er sikret den rigtige størrelse. På denne måde undgår du at købe en hjelm der enten er for stor eller for lille.

Bruger du briller?

Hvis du bruger briller, skal du anskaffe dig et visir, der komfortabelt giver dig mulighed for at bære både briller og visir på samme tid. Det vil sige, at du skal finde en skihjelm med visir, der har tilstrækkelig plads mellem visiret og hjelmen, så dine briller kan sidde behageligt på dit ansigt. Men vær ikke bekymret! Vores 3 testvindere er specialdesignet til, at man kan have briller på. Især Cairn modellen har godt med plads til både briller og visir. Hjelmen har en udskiftelig magnetisk visir, der nemt kan justeres, så du både kan bære briller og visir på samme tid.

Research og tjek vejrudsigten

Du bør tage et kig på det område, du skal hen til. Research, og find ud af om der er meget sol i området, eller om det sner meget. Hjelme har forskellige farver visir, og de lyse farver (orange, rød, pink osv.) er velegnet til solskin, hvorimod de mørke farver (sort, grå osv.) er velegnet til snevejr.

Sveder du meget?

Hvis du sveder som en gris ude på pisten, så anbefaler vi, at du får fat på en skihjelm med indre polstring. Det vil være med til at absorbere fugt, frigivet af din krop, mens du står på ski. Sørg for at få fat i en skihjelm med visir, der nemt kan afmonteres og vaskes. På denne måde vedligeholdes hygiejnen, når hjelmen ikke er i brug. En uhygiejnisk skihjelm med visir kan forårsage opbygning af skadelige bakterier, og kan derfor påvirke synligheden af visiret i nogle tilfælde. Så husk altid at rense din skihjelm efter brug. Alle 3 testvindere har indre polstring.

Personlig komfort

Endeligt skal du tage hensyn til din egen komfort. Har du lyst til at bære øretelefoner og lytte til musik, mens du bærer visiret? Salomon modellen har et par specialdesignet øreklapper, der giver dig mulighed for at indsætte et audiosystem, så du kan lytte til musik, podcasts eller modtage og foretage opkald imens du løber ned af pisterne. Overvej også om skihjelmen beskytter de dele af hovedet og nakken, som du gerne vil have beskyttet, så du ikke bliver kold. Men overordnet set beskytter alle 3 testvindere hele hovedet og nakken mod kulde.

Uanset hvilken skihjelm med visir du vælger, kan vi garantere, at alle 3 testvindere giver dig nok sikkerhed og komfort til at komme igennem en hel del skisæsoner.

Tips til dit køb

Hvis du vælger at købe din skihjelm online, så eventuelt køb et par modeller hjem i forskellige størrelser. Så har du større chance for at finde den hjelm, der passer dig bedst. Efterfølgende kan du returnere de hjelme, du ikke skal købe.

Køb din skihjelm med visir hos følgende forhandlere:

Forhandleren specialiserer sig udelukkende i beklædning, udstyr og tilbehør til skisporten og er derfor troværdig og har det største sortiment af skihjelme med visir.

Har du spørgsmål?

Vores skiekspert, Anders, sidder altid klar ved tasterne, for at hjælpe vores besøgende på rette vej. Du er mere end velkommen til spørge løs, vær ikke genert! Smid en kommentar nedenfor eller send os en e-mail.

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *