Skibsrat

Stort skibsrat af træ

Har du brug for et nyt skibsrat? Er det blevet forældet? Eller er det gået i stykker? Hvis du kan sætte flueben ved bare ét af ovennævnte spørgsmål, så er du landet på den helt rigtige artikel.

Friluftsmagasinet har i samarbejde med bådeksperter lavet en test af skibsrat. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Skibsrat Test: Top 5 Bedste Skibsrat

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

Bedste skibsrat

Pris: 606 DKK

Vinderen i kategorien “bedste skibsrat i test” er Rustfri Stål Skibsrat. Et super godt all-round rat, der holder i lang tid grundet det rustfrie stål. Rattet er tilgængeligt til en fair pris, og man får meget for pengene hvis man køber dette rat.

Annonce

Bedste billige skibsrat

Pris: 289 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige skibsrat” er Multiflex Skibsrat. Det gode greb betyder, at der opnås god føling og en stabil styring af båden – og det var vi meget forbløffet over! Rattet i kunststof er et ergonomisk rat med en solid konstruktion.

Annonce

Bedste premium skibsrat

Pris: 983 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium skibsrat” er Mahogni Skibsrat. Solid konstruktion til en overkommelig pris, dette rat i mahogni med 5 egre er et perfekt valg! Det var en fornøjelse at sejle med dette rat, da vi testede det. Lækker overflade, bløde bevægelser og solid konstruktion – hvad mere kan man forlange?

Annonce

Bedste skibsrat i kunstlæder

Pris: 990 DKK

Vinderen i kategorien “bedste skibsrat i kunstlæder” er Kunstlæder Skibsrat. Kunstlæderet giver dig den ultimative ydeevne. Den robuste konstruktion – som kommer af de forstærkede aluminium plader – gør, at rattet er velegnet til alle slags vejrforhold. Når du bruger rattet, opnår du en stabil styring grundet den gode føling som kunstlæder-betrækket giver.

Annonce

Bedste skibsrat i polyuretan

Pris: 849 DKK

Vinderen i kategorien “bedste skibsrat i polyuretan” er Polyuretan Skibsrat. Rattet har en meget kraftig og solid konstruktion, idet den understøttes af hårde aluminium plader, som øger rattets holdbarhed og soliditet. Vigtigst af alt er, at man kan få et utrolig godt greb omkring rattet, og det leder til en mere stabiliseret styring samt rolige bevægelser – uanset hvor hurtigt man sejler.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Typer af skibsrat

Skibsrat

Det almindelige skibsrat er kendt for at have et stilrent og moderne design, der falder i enhvers smag. Et skibsrat er rundt og har derfor ingen knager, som et knagerat har. Almindelige skibsrat bliver lavet i mange forskellige materialer, heriblandt rustfri stål, kunstlæder, mahogni og kunststof. Vi vil tage et kig på de de forskellige materialer senere i vores købsguide, hvor vi også viser vores testvinder(e) for hvert enkelt materiale.

Brunt skibsrat på en båd

Hvis du er interesseret i at købe et almindeligt rat, så anbefaler vi, at du tager et kig på marineudstyr.dk’s udvalg. Her finder du danmarks største udvalg af universale rat til markedets laveste priser. Webshoppen har lige nu tilbud på hovedparten af deres rat – klik på linket nedenfor for at se de super gode tilbud!

Se danmarks største og billigste udvalg af skibsrat 

Knagerat

Hvis du er til et mere old school look – som mange sejlere i øvrigt er – så er et knagerat uden tvivl en vinder i dine øjne! Et knagerat er et helt almindeligt rat med knager på. Knagerattet er et populært valg hos sejlbådsejere, og et knap så populært valg hos speedbådsejere, og det skyldes naturligvis, at en sejlbåd er mere retro og old-school i dens look, end en speedbåd.

Hvis du er interesseret i at købe et knagerat, anbefaler vi, at du tager et kig på marineudstyr.dk’s udvalg af knagerat. Marineudstyr.dk har danmarks største udvalg af knagerat, og tilbyder de skarpeste priser på knagerat.Vi kan varmt anbefale det bedstsælgende knagerat i lakeret teak-træ. Knagerattet har et old school look, og samtidig har knagerattet en robust opbygning, der gør det velegnet til professionelt brug (knagerattet kan modstå alle slags vejrforhold).

Den lækre overflade på knagerattet gør, at man får et utrolig godt greb om rattet, som betyder, at du opnår en mere stabiliseret sejlads/styring. Knagerattet kan fås i 2 forskellige størrelser: 16″/41 cm (diameter) og 20″/51 cm (diameter). Bemærk, at knagerattet er universal, og derfor kan det anvendes til alle sejlbåde og motorbåde. Knagerattet er lige nu på tilbud – så det er med at slå til nu, før det er for sent!

Valg af skibsrat

Hvilke materialer fås skibsrat i?

Rat kan fås i følgende materialer: mahogni, kunstlæder, rustfri stål, polyuretan og kunststof. Her på friluftsmagasinet.dk har vores sejlads eksperter foretaget en test af mere end 200 produkter fra 50 forskellige brands i alle materialer, og du kan læse mere om deres testvinder(e) for hvert materiale nedenfor.

Mahogni

Mahogni er et dyrt materiale sammenlignet med andre materialer som for eksempel kunststof og rustfri stål, og det ses også på priserne for rat i mahogni. 

Kunstlæder

Hvis du er typen der foretrækker kunstlæder, så kan vi berolige dig med, at top brands producerer kvalitetssikre og stilrene rat i kunstlæder, og prisen er forholdsvis lav sammenlignet med f.eks. rat i mahogni.

Rustfri stål

Mange dagligdags produkter, så som køkkenudstyr og hårde hvidevarer, bliver fremstillet i rustfri stål – det samme gælder for rat. Rustfri stål er forholdsvis billigt sammenlignet med andre materialer som for eksempel kunstlæder og mahogni. 

Polyuretan

Polyuretan er et plastmateriale, som mange marine udstyrs producenter bruger til at producerer rat, og inden for de seneste par år er materialet blevet populært hos sejlbådsejere og motorbådsejere. 

Kunststof

Kunststof er kendetegnet ved at være billigt – og det samme gælder for rat i kunststof! Skibsrat i kunststof er absolut de billigste rat på markedet i øjeblikket, men det betyder ikke at kvaliteten er ringe!

Skibsrat tilbud

Der findes et hav af tilbud, når du surfer rundt på internettet – nogle tilbud er gode, andre er ikke. I stedet for at bruge tonsvis af tid på at finde gode tilbud, vil vi nu afsløre, hvor du finder de laveste priser og bedste tilbud på skibsrat.Vi garanterer dig, at du finder de laveste priser på marineudstyr.dk, og webshoppen opdaterer ugentligt med nye prisstærke tilbud på universale skibsrat – og der er både tilbud på almindelige rat, men også knagerat. Klik på linket nedefor for at se webshoppens bedste tilbud.

De bedste tilbud på skibsrat

Ratknop

Der er ikke særligt meget udstyr du kan købe til dit rat. Det eneste udstyr du kan købe til dit rat er et ratknop, og det er uden tvivl pengene værd, hvis du ønsker at gøre din styring lettere for dig selv.Hvis du er vant til at styre dit rat med et ratknop, eller ønsker at forenkle din styring, anbefaler vi, at du køber et ratknop. Et ratknop er for mange sejlere et must.

Og det skyldes, at man nemmere kan styre et rat med et ratknop, og man kan opnå mere rolige bevægelser.Når du køber ratknop, er der et væld af ratknop at vælge mellem. Vi har testet mere end 50 forskellige ratknop mærker, og testvinderen blev det verdenskendte mærke ‘Agropa’, som leverer og producerer universale ratknop til hele verden. De stilrene ratknop fra Agropa udmærker sig ved at være utrolig holdbare – de kan klare al slags vejr. Klik på linket nedenfor, for at se det største og billigste udvalg af ratknop fra Agropa.

Se udvalget af ratknop

Brugt skibsrat eller nyt

Alle produkter kan købes brugt, og det samme gælder for et rat – men kan det betale sig? Hvis du leder efter et funktionsdygtigt rat, vil vi råde dig til at holde dig væk fra genbrugsportaler. Du ved aldrig, hvad kvaliteten er, af det du køber brugt, og derfor anbefaler vi, at du køber et nyt frem for et brugt.

Derudover kan du heller ikke med sikkerhed vide, om brugte rat er universale.Vi samarbejder med danmarks førende forhandlere af båd- og marineudstyr, og deres udvalg er udelukkende produkter fra top brands. Tryk på linket nedenfor for at se deres sortiment af universale rat fra top brands til markedets laveste priser.

Se danmarks største og billigste udvalg af skibsrat

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke skibsrat er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste skibsrat. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Skibsrattene vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger skibsrat?

Valget af skibsrat afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Forfatter
Anders Braun
Anders Braun

Anders fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Hans interesse for friluftsliv tog fart, da han begyndte at gå til spejder som lille. Siden hen er interessen vokset, og han har gennemført et utal af vandreruter i Danmark, heriblandt Gendarmstien, Øhavsstien, Lillebæltsstien og Mols-Bjerge stien. Udover Danmark har han vandret i bl.a. Norge, Tyskland, Schweiz og Italien. Hans hidtil største vandreprojekt var en 4-måneders vandretur ad Den Europæiske Fjernvandrevej (E1) fra København til Milano på 2.100 km i ét hug. Når emnet falder på vandring, er Anders en af vores skarpeste knive i skuffen, og derfor vil du se ham skrive artikler om netop dette emne.

Tilmeld dig Friluftsbrevet

Friluftsbrevet er Friluftsmagasinets nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og historier af friluftseksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til friluftsbutikker

✅ Tests af friluftsudstyr og friluftstøj