Anmeldelse af Helly Hansen Veir Tur Bukser

Helly Hansen Veir Tur Bukser

Med sine 800 gram er denne buks fra Helly Hansen et fremragende eksempel på en sommerbuks med tilpas lav vægt, blødhed og stretch. Iført denne buks har du de bedste forudsætninger for at dyrke sommerfriluftslivet til fulde. 

Friluftsmagasinet har i samarbejde med friluftsekspert Anders Braun lavet en test og anmeldelse af Veir Tur buksen fra Helly Hansen. Læs hans ærlige og dybdegående anmeldelse herunder.

Kort og godt

Helly Hansen Veir Tur Bukser

4.5/5

Pris: 1.200 DKK

Dét som adskiller denne vandrebuks fra andre er kombinationen af lethed, åndbarhed, blødhed, stretch og pris. Det er en super allrounder med høj funktionalitet og miljøvenlighed i fokus. Velegnet til især trekking og vandring i sommerhalvåret.

Annonce

Analyse og testresultater

Sådan har vi testet Helly Hansen Veir Tur Bukser

Dette er vores hidtil største test, eftersom vi har brugt over et halvt år på at teste buksen. Vi fik tilsendt buksen helt tilbage i slutningen af 2020, og siden da har buksen været et fast sortiment i mine friluftsture. Friluftsture som bl.a. tællervandreture rundt omkring i Århus, bushcraft-hygge i baghaven, og så har buksen også udgjort en del af min hverdagsbeklædning.

Anvendelse

Kort fortalt er Veir Tur buksen en vandre- og trekking buks. Det skyldes først og fremmest den meget lave vægt på sølle 800 gram, og dernæst den høje grad af åndbarhed og stretch. Buksen kan også anvendes til sommerbushcraft, men normalt er bukser i mere slidstærke materialer/teknologier (f.eks. G-1000 fra Fjällräven) værd at foretrække, da disse materialer kan klare flere tæsk fra bl.a. krat. Desuden er buksen er så fleksibel og let, at den også kategoriseres som en bjergbestigningsbuks.

Kvalitet

I den tid (6 måneder) jeg har testet buksen har den ikke vist nogen tegn på kvalitetssvigtelser. Normalt plejer jeg at være meget kritisk i dette punkt, men der er ærligt talt intet at sætte en finger på so far.

Komfort, pasform og størrelse

Buksen har et regular fit, som tiltaler de fleste. Dermed ikke for slim, og ikke for loose, men et godt sweet-spot. Den miljøvenlige polyester/bomulds mix med mekanisk stretch, sørger for en ganske fin bevægelsesfrihed. Det bliver altså hverken for stift, eller for tungt at have buksen på – dermed en god komfort i det hele taget.

Det er muligt at lave bushcraft bevægelse såsom at sidde på knæ og hug uden at blive hæmmet, idet buksen ikke er stiv eller non-stretchy.

Det eneste minus ved pasformen er, at der ikke er noget integreret bælte. Så hvis du er bælte-bruger, så køb et separat.

Ift. størrelse er buksen lidt stor i det. Normalt passer jeg S, men i dette tilfælde var M det rette valg. Så hvis du vælger at gå med denne buks, så vælg et nummer større – det er i hvert fald mit råd herfra.

Funktioner

En af de funktioner som er meget nyttig er den såkaldte “hem boot lock construction”. Det er en smart justeringsfunktion for enden for hvert bukseben, som giver dig rig mulighed for at tilpasse buksebenene til det fit, du er mest til. Derudover er det en meget slidstærk justeringsfunktion sammenlignet med den traditionelle knappe-løsning.

Trods letvægtsmaterialer er buksen også udstyret med to ventilationspaneler i hver side af buksen. Dette er en oplagt funktion at anvende på en varm sommerdag.

Hvad angår lommer findes der hele seks forlommer på buksen, men ingen baglommer. To øverst og fire på midten, hvoraf to af dem er med lynlås.

Sidst men ikke mindst er buksen udstyret med stretchpaneler på de mest mobile kropssteder, såsom knæ og baller.

Design

Buksen har egentlig et bushcraft-udseende, idet stretchpanelerne har en anden farve end den primære farve (og det er uanset hvilken farve du vælger).

Det er meget subjektivt, om man som friluftsentusiast er til bushcraft-looket eller ej, så det vil jeg ikke dykke videre ned i.

Ellers kan buksen fås i en lang række farver heriblandt blå, mørkegrå og sort. Derudover fås den i en herre- og damemodel.

Værdi for pengene

Det er en super allround sommer-vandre buks til en ganske overkommelig pris. Prisen ligger i mid-lejet, og du får en buks, hvor der udover er fokus på lav vægt, stretch og åndbarhed, også er fokus på miljøvenlighed.

Så hvis du skal på sommerture eller egentlig bare er på udkig efter et par bukser til de varme temperaturer, kan jeg i hvert fald anbefale Veir Tur buksen fra Helly Hansen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan har vi testet Helly Hansen Veir Tur buksen?

Friluftsekspert Anders Braun har testet og anmeldt buksen ud fra følgende parametre: anvendelse, kvalitet, komfort, pasform og størrelse, funktioner, design og pris. Få en uddybende forklaring af hver parameter i testen/anmeldelsen.

Hvad er Helly Hansen Veir Tur buksen egnet til?

Buksen er egnet til vandring, trekking og bjergbestigning. Læs mere om hvad buksen er egnet til i testen/anmeldelsen.

Hvad koster Helly Hansen Veir Tur buksen?

Buksen koster 1.200 kroner. Læs mere om priser i testen/anmeldelsen.

Forfatter
Picture of Anders Braun
Anders Braun

Anders fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Hans interesse for friluftsliv tog fart, da han begyndte at gå til spejder som lille. Siden hen er interessen vokset, og han har gennemført et utal af vandreruter i Danmark, heriblandt Gendarmstien, Øhavsstien, Lillebæltsstien og Mols-Bjerge stien. Udover Danmark har han vandret i bl.a. Norge, Tyskland, Schweiz og Italien. Hans hidtil største vandreprojekt var en 4-måneders vandretur ad Den Europæiske Fjernvandrevej (E1) fra København til Milano på 2.100 km i ét hug. Når emnet falder på vandring, er Anders en af vores skarpeste knive i skuffen, og derfor vil du se ham skrive artikler om netop dette emne.

Tilmeld dig Friluftsbrevet

Friluftsbrevet er Friluftsmagasinets nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og historier af friluftseksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til friluftsbutikker

✅ Tests af friluftsudstyr og friluftstøj