Buksefedt

Mand der står med et udvalg af buksefedt
Sidst opdateret: juli, 2021 | Denne artikel indeholder annoncer

Buksefedt er et produkt, der skaber en form for beskyttende hinde i sidde-området, som forhindrer inflammation (rødme, hævelse og smerter) og reducerer friktion (gnidnings- eller rullemodstand). Det kan anvendes af både landevejsryttere og MTB ryttere.

Friluftsmagasinet har i samarbejde med cykeleksperter lavet en test af buksefedt. Se testvinderen herunder og/eller læs eksperternes købsråd længere nede i artiklen.

Buksefedt Test: Det Bedste Buksefedt

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste buksefedt

Pris: 114 DKK

Vinderen i kategorien “bedste buksefedt i test” er Assos Chamois Creme. Denne creme er perfekt til at undgå svige og smerter, når du cykler i længere tid. Desuden er det ligemeget om du er mand eller kvinde, da cremen kommer i både en herre og dame version.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Om testvinderen

Assos Chamois Creme

Vores cykeleksperter kårede Assos Chamois creme som testvinder og dermed det bedste produkt til mænd. Cremen fra Assos – som bliver produceret i Schweiz – anses for at være den bedste buksefedt (den bedste formel på buksefedt) på markedet og er et yderst velkendt produkt blandt danske cykelryttere.

Cremen fra Assos er det bedst sælgende buksefedt produkt til mænd hos Cykelpartner.dk. Assos Chamois creme er derudover også det bedst anbefalet produkt, og har vundet priser i en række internationale cykelmagasiner heriblandt BikeRadar.com og Cycling Weekly. Cremen er super effektiv. Den reducerer friktionen og har antibakterielle egenskaber, som forhindrer bylder. Cremen er også kendt for den køleeffekt, den giver til huden.

Da vores cykeleksperter testede cremen, var de overrasket over hvor effektiv cremen var. Der var ingen tegn på inflammation (rødme, hævelse og smerter) under og efter testen, og den blødgørende creme gav eksperterne en super god komfort. Køleeffekten var også i topklasse og med til at give eksperterne nogle forfriskende cykelture.

Hvis du er på udkig efter et buksefedt produkt af højeste kvalitet og komfort, som kan forhindre alle de udfordringer du måtte støde på din vej, så er Chamois creme det helt rigtige valg.

Mand der holder buksefedt oppe

Assos Chamois Creme Woman

Vores cykeleksperter kårede Assos Chamois creme woman som testvinder og dermed det bedste buksefedt produkt til kvinder. Cremen er speciallavet til de kvindelige cykelryttere. Det er en fugtgivende og plejende creme af naturlige ekstrakter, som er let at anvende. Ligesom cremen til mænd er cremen til kvinder antibakteriel. De antibakterielle egenskaber betyder, at cremen forhindrer inflammation (rødme, hævelse og smerter). 

Cremen fra Assos er det bedst sælgende buksefedt produkt til kvinder hos Cykelpartner.dk. Vores cykeleksperter fik et par kvindelige cykelryttere til at teste produktet. De var meget begejstret over hvor let, kølig og behagelig cremen var.

Ligesom mændenes testvinder var der ingen tegn på inflammation (rødme, hævelse og smerter) hos de kvindelige cykelryttere under og efter testen. Hvis du leder efter et buksefedt produkt af højeste kvalitet og komfort, som kan forhindre alle de udfordringer du måtte støde på din vej, så er Chamois creme woman det helt rigtige valg.

Hvorfor bruge buksefedt?

Cykelryttere bruger buksefedt til at forhindre inflammation (rødme, hævelse og smerter) og reducere friktion (gnidnings- eller rullemodstand). Hvis ikke du bruger buksefedt, kan du i værste tilfælde risikere at få en byld i skridtet, bagdelen eller andre dele af kroppen som er udsat. Og netop en byld vil betyde, at du ikke kan cykle i flere dage/uger og vil kræve lægehjælp.

Sådan anvender du buksefedt

Først og fremmest skal det påføres før din cykeltur, og der er forskellige måder at påføre det på.

  1. Du kan vælge at påføre det direkte på huden, men undgå de intime områder.
  2. Du kan vælge at påføre det på den indvendige del af cykeltøjet. Her vælger man som minimum at påføre det på puden i cykelbukserne, fordi det er her der opstår mest friktion. Du kan naturligvis også påføre det andre steder i dit cykeltøj.
  3. Du kan vælge at påføre det både på din hud og dit cykeltøj.

Vi anbefaler, at du prøver dig frem og eksperimenterer med påføringen, så du finder ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Buksefedt eller vaseline?

Hvis du er interesseret i den billige løsning, så kan vaseline være et godt alternativ. Men vær opmærksom på, at vaseline ikke er ligeså effektivt som buksefedt. Derudover er det mindre behageligt at anvende vaseline, fordi det er sejt og tyktflydende. Buksefedt er absolut det mest effektive og behagelige produkt. Men valget er op til dig selv.

Er buksefedt noget for dig?

Kort sagt, ja. At cykle en gang imellem burde ikke forårsage det store ubehag i de udsatte områder. Men så snart du begynder at cykle flere gange om ugen, hver dag eller cykler længere ture, så burde du overveje at påføre noget buksefedt. Især nybegyndere får ofte smertefulde sår, fordi de ikke er vant til friktionen.

Når det er varmt, eller når det regner, bliver det hurtig en fugtig fornøjelse. Og når det er fugtigt, opstår der meget friktion. Derfor anbefaler vi, at du anvender buksefedt, hvis det er varmt eller regner.Men uanset om du er nybegynder eller en erfaren cykelrytter, så anbefaler vi, at du anvender cremen før hver cykeltur, så du undgår at skulle gå glip af en dag på cyklen. Hellere være på den sikre side, ikke?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket buksefedt er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret det bedste buksefedt. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Buksefedtet vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger buksefedt?

Valget af buksefedt afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Forfatter
Anders Braun
Anders Braun

Anders fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Hans spirende interesse for friluftsliv tog fart, da han begyndte at gå til spejder som lille. Siden hen er interessen vokset, og han har gennemført et utal af vandreruter i Danmark, heriblandt Gendarmstien, Øhavsstien, Lillebæltsstien og Mols-Bjerge stien. Udover Danmark har han vandret i bl.a. Norge, Tyskland, Schweiz og Italien. Hans hidtil største vandreprojekt var en 4-måneders vandretur ad Den Europæiske Fjernvandrevej (E1) fra København til Milano på 2.100 km i ét hug. Når emnet falder på vandring, er Anders en af vores skarpeste knive i skuffen, og derfor vil du se ham skrive artikler om netop dette emne.