Komplet guide til valg af buksefedt

buksefedt

Artiklen indeholder reklamelinks.

Ønsker du at undgå rødmen, siddesår og smerter i bagdelen samt de mere intime områder? Så anbefaler vores cykeleksperter, at du begynder at anvende buksefedt, som er det bedste middel til forebyggelse af rødmen, siddesår og smerter.

Buksefedt er et produkt, der skaber en form for beskyttende hinde i sidde-området, som forhindrer inflammation (rødme, hævelse og smerter) og reducerer friktion (gnidnings- eller rullemodstand). Det kan anvendes af både landevejsryttere og MTB ryttere. Hovedparten af de der anvender cremen er landevejsryttere. Det skyldes, at man som landevejsrytter kan sidde timevis i sadlen på landevejen, og man får derfor mest gavn af cremen som landevejsrytter. Men hvilket produkt skal du vælge?

Buksefedt kan fås i 2 forskellige typer: en til mænd og en til kvinder. Vores cykeleksperter har testet en lang række buksefedt produkter for at finde frem til det bedste produkt til mænd og det bedste produkt til kvinder. I denne artikel vil vores cykeleksperter afsløre, mændenes testvinder og kvindernes testvinder. Derudover vil de også dele ud af deres gode råd til buksefedt. De fortæller blandt andet om, hvornår og hvordan du skal bruge cremen. De giver også en række gode grunde til, hvorfor du skal bruge buksefedt. Hvis du er interesseret i at få mere at vide om eksperternes gode råd til buksefedt, så befinder de sig under testen.


Artiklen forsætter under annoncen


Buksefedt test

Vores cykeleksperter er Jakob og Troels. Jakob og Troels er begge passionerede cykelryttere, og bruger størstedelen af deres fritid på at dyrke cykelsporten. Jakob er uddannet MTB instruktør og arbejder til dagligt som selvstændig MTB instruktør. Troels arbejder som ekspedient i en cykelbutik inde i Århus centrum. Jakob og Troels har i fællesskab testet en lang række af de mest populære og bedst anbefalet buksefedt produkter til mænd. Mærker der har været involveret i testen er blandt andet Assos og Zebla. Nedenfor kan du læse mere om mændenes testvinder. I øvrigt har eksperterne også – i samarbejde med kvindelige cykelryttere – fundet frem til det bedste produkt til kvinder, som afsløres nedenfor.

Vores cykeleksperter

Bedste buksefedt til mænd

Assos buksefedt
Assos buksefedt til mænd – 114 kr.

Vores cykeleksperter Jakob og Troels kårede Assos Chamois creme som testvinder og dermed det bedste produkt til mænd. Cremen fra Assos – som bliver produceret i Schweiz – anses for at være den bedste buksefedt (den bedste formel på buksefedt) på markedet og er et yderst velkendt produkt blandt danske cykelryttere. Cremen fra Assos er det bedst sælgende buksefedt produkt til mænd hos Cykelpartner.dk. Assos Chamois creme er derudover også det bedst anbefalet produkt, og har vundet priser i en række internationale cykelmagasiner heriblandt BikeRadar.com og Cycling Weekly. Cremen er super effektiv. Den reducerer friktionen og har antibakterielle egenskaber, som forhindrer bylder. Cremen er også kendt for den køleeffekt, den giver til huden. Da vores cykeleksperter Jakob og Troels testede cremen, var de overrasket over hvor effektiv cremen var. Der var ingen tegn på inflammation (rødme, hævelse og smerter) under og efter testen, og den blødgørende creme gav eksperterne en super god komfort. Køleeffekten var også i topklasse og med til at give eksperterne nogle forfriskende cykelture.

Hvis du er på udkig efter et buksefedt produkt af højeste kvalitet og komfort, som kan forhindre alle de udfordringer du måtte støde på din vej, så er Chamois creme det helt rigtige valg.

Køb produktet

Bedste buksefedt til kvinder

Assos buksefedt til kvinder - 85 kr.
Assos buksefedt til kvinder – 85 kr.

Vores cykeleksperter Jakob og Troels kårede Assos Chamois creme woman som testvinder og dermed det bedste buksefedt produkt til kvinder. Cremen er speciallavet til de kvindelige cykelryttere. Det er en fugtgivende og plejende creme af naturlige ekstrakter, som er let at anvende. Ligesom cremen til mænd er cremen til kvinder antibakteriel. De antibakterielle egenskaber betyder, at cremen forhindrer inflammation (rødme, hævelse og smerter). Cremen fra Assos er det bedst sælgende buksefedt produkt til kvinder hos Cykelpartner.dk. Vores cykeleksperter Jakob og Troels fik et par kvindelige cykelryttere til at teste produktet. De var meget begejstret over hvor let, kølig og behagelig cremen var. Ligesom mændenes testvinder var der ingen tegn på inflammation (rødme, hævelse og smerter) hos de kvindelige cykelryttere under og efter testen.

Hvis du leder efter et buksefedt produkt af højeste kvalitet og komfort, som kan forhindre alle de udfordringer du måtte støde på din vej, så er Chamois creme woman det helt rigtige valg.

Køb produktet

Hvorfor bruge buksefedt?

Cykelryttere bruger buksefedt til at forhindre inflammation (rødme, hævelse og smerter) og reducere friktion (gnidnings- eller rullemodstand). Hvis ikke du bruger buksefedt, kan du i værste tilfælde risikere at få en byld i skridtet, bagdelen eller andre dele af kroppen som er udsat. Og netop en byld vil betyde, at du ikke kan cykle i flere dage/uger og vil kræve lægehjælp.

Sådan anvender du buksefedt

Først og fremmest skal det påføres før din cykeltur, og der er forskellige måder at påføre det på.

  1. Du kan vælge at påføre det direkte på huden, men undgå de intime områder.
  2. Du kan vælge at påføre det på den indvendige del af cykeltøjet. Her vælger man som minimum at påføre det på puden i cykelbukserne, fordi det er her der opstår mest friktion. Du kan naturligvis også påføre det andre steder i dit cykeltøj.
  3. Du kan vælge at påføre det både på din hud og dit cykeltøj.

Vi anbefaler, at du prøver dig frem og eksperimenterer med påføringen, så du finder ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

I videoen nedenfor demonstreres der, hvordan man påfører cremen på den indvendige del af cykelbukserne (på engelsk):

Buksefedt eller vaseline?

Hvis du er interesseret i den billige løsning, så kan vaseline være et godt alternativ. Men vær opmærksom på, at vaseline ikke er ligeså effektivt som buksefedt. Derudover er det mindre behageligt at anvende vaseline, fordi det er sejt og tyktflydende. Buksefedt er absolut det mest effektive og behagelige produkt. Men valget er op til dig selv.

Er buksefedt noget for dig?

Kort sagt, ja. At cykle en gang imellem burde ikke forårsage det store ubehag i de udsatte områder. Men så snart du begynder at cykle flere gange om ugen, hver dag eller cykler længere ture, så burde du overveje at påføre noget buksefedt. Især nybegyndere får ofte smertefulde sår, fordi de ikke er vant til friktionen. Når det er varmt, eller når det regner, bliver det hurtig en fugtig fornøjelse. Og når det er fugtigt, opstår der meget friktion. Derfor anbefaler vi, at du anvender buksefedt, hvis det er varmt eller regner.

Men uanset om du er nybegynder eller en erfaren cykelrytter, så anbefaler vi, at du anvender cremen før hver cykeltur, så du undgår at skulle gå glip af en dag på cyklen. Hellere være på den sikre side, ikke?

Har du spørgsmål?

Hvis du stadig er i tvivl om noget, så skriv endelig til os. Du er mere end velkommen til at smide en kommentar i kommentarfeltet eller skrive til os inde på vores Facebook side. Du kan også kontakte os direkte på vores e-mail, som kan ses inde på vores om os side. Vi nyder at gøre en forskel og hjælpe vores besøgende på rette vej.

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *