Vandrestøvler herre

Brune vandrestøvler herre

En god vandrestøvle er et solidt og vigtigt fundament for enhver naturoplevelse. I denne artikel kan du få en grundig og udførlig vejledning til valg af vandrestøvle til herre afhængig af din aktivitet.

Friluftsmagasinet har i samarbejde med friluftsekspert Mads Lundborg og Anders Braun lavet en test af vandrestøvler til herre. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Vandrestøvler Herre Test: Top 5 Bedste Vandrestøvler Til Mænd

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. RevolutionRace Phantom Trail Mid WP

Bedste vandrestøvler til herre

Pris: 1.299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste vandrestøvler til herre” er Phantom Trail Mid WP fra RVRC. Støvlen er indbegrebet af kvalitetshåndværk, og egner sig både som efterårs/vinterstøvle herhjemme såvel som vandrestøvle på sommerfjeldet. Den er 100% vandtæt, letvægts og har en sublim affjedring. Et oplagt valg til både begyndere, let øvede og eksperter.

Annonce

2. Haglöfs Skuta Mid Proof Eco

Bedste billige vandrestøvler til herre

Pris: 836 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige vandrestøvler til herre” er Haglöfs Skuta Mid Proof Eco. Støvlen er en god begynderstøvle til dig, der gerne vil kaste dig ud i både korte og længere vandreture i forholdsvis fladt og jævnt terræn.

Annonce

3. Salomon Quest 4 GTX

Bedste premium vandrestøvler til herre

Pris: 1.516 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium vandrestøvler til herre” er Salomon Quest 4 GTX. Denne vandrestøvle fra Salomon er vandtæt og komfortabel at gå i. Den er velegnet til både let og kuperet terræn, og så har den en pasform, der passer enhver – en alsidig støvle.

Annonce

4. Salomon X Ultra 4 Mid GTX

Bedste fladt terræn vandrestøvler til herre 

Pris: 1.192 DKK

Vinderen i kategorien “bedste vandrestøvler til fladt terræn” er Salomon X Ultra 4 Mid GTX. Støvlen egner sig særlig godt til de lettere trekkingture og dagsture med en lille rygsæk på ryggen. Støvlen har en meget høj grad for komfort og fleksibilitet. Perfekt til de danske vandreruter, Caminoen og lignende let terræn.

Annonce

5. Scarpa Terra GTX

Bedste kuperet terræn vandrestøvler til herre

Pris: 1.899 DKK

Vinderen i kategorien “bedste vandrestøvler til kuperet terræn” er Scarpa Terra GTX. Støvlen henvender sig til den mere rutinerede vandrer, der gerne vil væk fra stierne og opleve naturen og dens elementer på helt tæt hånd. Desuden er støvlen velegnet til kuperet vinterterræn som de norske fjelde, Dolomitterne og lignende “hårdt” terræn. 

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til vandrestøvler herre

Hvad er vandrestøvler til herrer?

En vandrestøvle er noget af det vigtigste at investere i, hvis du går med tanker om at tage på vandretur. Ens fødder er dem, som skal bære dig igennem diverse strabadser, og turen bliver kun så god som dine fødder tillader det. Alle vandrestøvler er opdelt i flere lag. Nederst har du sålen, som igen er opdelt i tre dele. Nederste del af sålen består af ydersålen, som er den del, der har kontakten til jorden.

Ovenpå ydersålen er der en mellemsål og derefter kommer den stødabsorberende del af sålen, som er den del din fod har kontakt med. Over sålen har du overdelen af vandrestøvlen og øverst omkring anklen og underbenet, har du skaftet. Hvilke materialer der bliver anvendt, og hvilke materialer du bør kigge efter, kommer vi ind på senere.

Sorte vandrestøvler herre

Meget groft sagt kan vandrestøvler opdeles i 2 kategorier.

De kraftige vandrestøvler

Kraftige vandrestøvler er lavet til at kunne klare en større belastning end trekkingstøvlerne. Det vil f.eks. være en kraftig støvle du skal vælge, hvis du skal gå med en tung oppakning i de norske fjelde eller andet kuperet terræn.

Trekkingstøvler

Trekkingstøvler er noget lettere end de kraftige vandrestøvler, og det er primært disse du skal vælge, hvis du skal gå på fortrinsvis jævne underlag som f.eks. Hærvejen, Camønoen eller Caminoen.

Hvorfor skal jeg købe vandrestøvler specialdesignet til herrer?

Vandrestøvler til herrer er som regel udstyret med et højere skaft, da vandrestøvler til herrer som regel kan fås i større størrelser end vandrestøvler til damer. Derudover er sålen oftere bredere i udgaven til herre end damemodellen, da mænds fødder generelt er bredere end kvinders.

Dvs. at vandrestøvler til herrer generelt er tilpasset bedre til mandens kropsbygning.

Hvilke vandrestøvler til herrer skal jeg vælge?

Når du står i din lokale friluftsbutik eller er på nettet og skal vælge en vandrestøvle, kan det godt virke helt uoverskueligt med det udvalg der efterhånden er. Men der er nogle generelle og konkrete elementer du kan tænke over, når du skal vælge.

Formål

Det vigtigste er at overveje i hvilke situationer, du primært kommer til at bruge vandrestøvlen. Med situationer menes der:

Miljø

Med miljø menes der, at du skal overveje, hvordan vejret og temperaturen er, der hvor du primært skal bruge støvlen. Valget af materialer, afhænger nemlig meget af f.eks. vand og temperatur.

Terræn

Du bør også tænke over, hvor langt du har tænkt dig at gå i dine vandrestøvler, samt i hvilket terræn du primært skal bruge dine vandrestøvler. Valget af sål og støvlens opbygning afhænger meget af både distancen og terrænet.

Kombinér vandrestøvler med andet vandretøj og vandreudstyr til herrer

Valget af vandrestøvler til herrer, har til hensigt at passe på dine fødder og bla. sørge for at du ikke får vabler af de mange timer i støvlen. Men udover støvlen, bør du også overveje, hvilke strømper du har på i støvlen.

I en kraftig vandrestøvle, vil det være ideelt med en sok med en lidt kraftigere polstring, f.eks. en uldsok med en strikket inderside af frotté. Indersiden vil lægge sig op ad foden og bevæge sig i takt med dine bevægelser, og ulden vil absorbere fugten fra foden. Det vil altså være sokkens inderside der bevæger sig, i stedet for foden, hvilket minimerer fodens gnidning og derved reduceres risikoen for gnavesår og vabler.

I en trekkingstøvle, vil det derimod være fordelagtigt at bruge en sok med coolmaxfiber, som køler foden og har gode svedtransporterende egenskaber.

Skal du bruge dine vandrestøvler i kolde miljøer, kan du evt. investere i en varmepude, som man kan lægge ned i støvlen og hjælpe fødderne med at holde varmen.

Vedligeholdelse af vandrestøvler til herrer

En god vedligeholdelse af dine vandrestøvler vil øge deres levetid betragteligt. Alle vandrestøvler er bygget til at blive beskidte og mudrede, men det betyder ikke, at du bare kan sætte dem i skabet, når du kommer hjem fra en god tur. Hvis de forbliver mudrede, vil mudret med tiden trække længere og længere ind i læderet eller stoffet og trække fugten til sig, og dermed gøre materialet mindre fleksibelt og dermed afkorte materialets levetid.

Først og fremmest bør du rense dine vandrestøvler efter brug. Er du for træt, når du kommer hjem, så vent til næste dag.

Trin i rensningen

1. Først skal du fjerne store plamager af mudder.

2. Herefter skal du bruge en blød børste til at fjerne resten af mudderet. Støvlerens vil være at foretrække, men tjek først om det støvlerens du har valgt, passer til materialet på dine støvler. Hvis der er kommet skimmel/svamp på dine støvler, kan du bruge en blanding af 80 % vand og 20 % eddike.

3. Efter rengøringen bør du rense dine støvler med rent vand for at være sikker på, at der ikke sidder nogle kemikalier eller rester af jord tilbage på støvlen.

4. Efter rensning kan du evt. imprægnere dine støvler, hvis det er tid til det. For at imprægnere dine støvler skal du vælge et imprægneringsmiddel, der er beregnet til det materiale, som dine støvler er lavet af. Inden du imprægnerer dine støvler, skal du sørge for, at materialet er helt vådt. Det er ikke nok bare at smøre vand på med en klud eller holde dem under vandhanen. Vandet skal være trukket helt ind i materialet. Derfor er tiden efter rensningen ideel til imprægnering. Hvis dine støvler er tørre, kan du gøre et håndklæde vådt og vikle dette omkring dine støvler og lade dem stå et par timer, inden du imprægnerer støvlerne. Følg altid anvisningen på det imprægneringsmateriale, som du anvender.

5. Efter rensning og imprægnering bør du opbevare dine støvler ved normal temperatur. Undgå at opbevare dine støvle i fugtige eller varme områder af huset, f.eks. en garage, uisoleret loft eller andre rum, hvor luftfugtigheden og varmen kan blive høj.

Valg af vandrestøvler herre

Typer

Vandresko til herrer

I en vandresko sidder støtten til foden i den stive midtersål samt i hælkappen og sørger for stabilitet og balance. Vandresko vil være at foretrække i varme områder, hvor du primært går på jævne underlag, f.eks. stier. De kan dog også sagtens anvendes i mere krævende terræn, hvor du går med en let rygsæk.

Lette vandrestøvler til herrer

En let vandrestøvle har et skaft samt en stiv midtersål, som støtter anklen og foden og sørger for stabilitet. En let vandrestøvle kan være at foretrække fremfor en vandresko, hvis du går i områder, hvor det kan være køligt og vådt.

Kraftige vandrestøvler til herre

Kraftige vandrestøvler har som regel et højere skaft samt en kraftig midtersål, som sørger for stabilitet og beskytter din ankel og fod. Disse støvler er beregnet til mere krævende terræn og/eller ture, hvor du har en tung rygsæk på ryggen.

Vejrforhold

Det er helt afgørende, at du vælger vandrestøvler, som passer til det miljø, hvor du skal bruge dem.

Valg af støvler til våde områder

Skal du bruge vandrestøvlerne i sumpede, arktiske eller andre vådområder er det afgørende, at vandrestøvlerne er vandafvisende.

Valg af støvler til varme områder

Skal du på vandretur i syden, bør du overveje en vandrestøvle, som har en høj grad af åndbarhed.

Valg af støvler til kolde områder

Skal du bruge dine støvler til den arktiske ekspedition eller i vintermånederne, bør du vælge vandrestøvler, der dels er vandafvisende, men også har en god foring, der hjælper dine fødder med at holde varmen.

Valg af støvler til det danske miljø

Skal du primært bruge støvlerne til vandring i Danmark, kan du med fordel vælge en god allround støvle, som både har vandafvisende egenskaber samt en god grad af åndbarhed, da vejret i Danmark kan være meget omskifteligt.

Terræn

Når du står og skal investere i de helt rigtige vandrestøvler, skal du vide, hvad du skal bruge dem til, dvs. hvilket terræn skal du forcere. Er målet vandring i Danmark på Hærvejen, Camønoen eller nogle af de andre gode vandreruter vi har i landet, eller skal støvlerne bruges på en basecampvandring i Himalaya, til at bestige Kilimanjaro, udforske de norske fjelde eller noget helt andet, så har målet en betydning for dit valg.

Støvler til primært jævnt terræn

Skal du bruge dine støvler til primært jævnt terræn, f.eks. i Danmark, vil det være en fordel med lette fleksible sko, som lader din fod bevæge sig frit og samtidig mindsker trætheden i dine ben.

Støvler til jævnt kuperet terræn

Skal du gå i meget varieret terræn, hvor du både går på f.eks. skovstier og nogle steder på ujævne overflader op og ned, vil det være en fordel at øge støtten på foden. Dette kan du gøre ved at vælge en mid-cut støvle (en støvle med et lille skaft), som støtter din ankel mere, men som samtidig er forholdsvis let.

Støvler til kuperet terræn

Skal du ud på de mere krævende ture, hvor du måske endda selv skal skabe stien eller bevæge dig op og ned ad klipper, bør du vælge en støvle med en stor støtte. Her bør du vælge en high-cut støvle (en støvle et højt skaft) samt en støvle med en stivere ydersål med mere greb i bunden, som kan sørge for, at du står fast på det ujævne underlag. Derudover fås mange støvler med forstærket hælkappe samt beskyttelse på spidsen, som sikrer din fod, hvis du skulle støde den ind i en sten eller klippe.

Materialer

Overdelen

Overdelen kan være lavet af forskellige materialer, som alle har deres fordele og ulemper. Herunder er nævnt de mest almindelige materialer.

Læder

En overdel i læder er yderst holdbar og ekstrem vandafvisende. Materialet bliver primært brugt til de vandrestøvler, som skal bruges i ujævnt terræn, hvor belastningen er stor og hvor de kan blive udsat for lidt af hvert. De er ikke ligeså åndbare som støvler af syntetisk materiale og de er ofte lidt tungere. En støvle af læder skal gåes til, før du skal ud på de længere vandreture.

Kombination af nylon og læder

En støvle som er lavet af en blanding af læder og nylon er lettere og mere åndbar, end en støvle lavet af læder. Materialet er billigere end læder, men holdbarheden og den vandafvisende egenskab er lavere.

Nubuck læder

Nubuck læder er læder, som er blevet behandlet, så det ligner ruskind. Det har samme holdbarhed og vandafvisende effekt som læder. Derudover er støvlen mere fleksibel. Støvlen skal gåes til, før du skal ud på de lange vandreture.

Syntetiske materialer

Polyester, nylon og syntetisk læder er alle lettere end læder, de er hurtigere at gå til, de tørrer hurtigere og koster mindre. Deres holdbarhed og modstandskraft er dog ikke så god som læder.

Vandafvisende membraner

Nogle vandrestøvler kan fås med vandafvisende membraner, f.eks. GORE-TEX eller eVent. Disse membraner øger støvlens vandafvisende egenskaber. Til gengæld reducerer de åndbarheden, hvilket kan få dine fødder til at svede mere, når det er varmt.

Isolering/foring

Nogle vandrestøvler fås med syntetisk isolering/foring, for at øge komforten ved vinterbrug eller brug i arktiske områder. Isolering kan dog være med til at mindske åndbarheden.

Sål

Stødabsorberende indersål

Den stødabsorberende del af sålen er den del af sålen, der har kontakt til din fod og virker både som isolering og afdæmpning. Den stødabsorberende del af sålen består som regel af en fiberplade, nylon eller syntetisk skum med eller uden et læderovertræk. Indersålen skal være fleksibel, holdbar, let, absorberende og åndbar. På mange vandrestøvler kan indersålen fjernes. Derved kan du erstatte indersålen med en anden indersål, som er specifikt designet til dig eller det formål som du skal bruge støvlen til.

Midtersål

Midtersålen består som regel af PU (Polyurethane) eller EVA (Ethyl-venyl acetat). EVA er skum bestående af en masse små bobler, som sørger for en blød og afdæmpende effekt. EVA bliver som regel brugt i letvægtsstøvler. PU er mere holdbart end EVA. Det har en lavere stødabsorbering, til gengæld holder stødabsorberingen længere for PU end for EVA.

Ydersål

Ydersålen er den yderste del af skoen og er den del, som har kontakt til det underlag, som du går på. Ydersålens formål er at sikre et godt greb, så du mindsker risikoen for at glide. Ydersålen er som regel lavet af gummi, pga. dets holdbarhed og fleksibilitet. Men der findes forskellige udgaver, som du kan holde øje med, afhængig af dit formål med vandrestøvlen.

Naturligt gummi (NR) har en høj grad af fleksibilitet og fungerer rigtig godt i kolde områder. Derudover yder NR et godt greb på underlaget. Syntetisk gummi er billigere og kan fås i et utal af farver og kvalitet, afhængig af kvaliteten af ingredienserne. Du kan få et indtryk af kvaliteten af syntetisk gummi ved at se på farven af sålen.

En hvid eller halvgennemsigtig ydersål af syntetisk gummi indikerer som regel, at der er brugt rene materialer, men det er dog ikke en garanti.

Hårdt gummi har et bedre greb på bløde og mudrede underlag og blødt gummi har et bedre greb på et hårdt underlag.

De fleste mønstre har et fint greb på underlaget. Generelt kan du gå efter, at jo mere mønster der er i kontakt med underlaget, jo bedre greb får du.

Funktioner

Når du skal vælge dine fremtidige vandrestøvler, er der nogle essentielle funktioner, som du kan kigge efter eller spørge ind til i butikken. Vægtningen afhænger selvfølgelig af, hvilket formål du primært skal bruge støvlen til.

Greb

  • Kig efter om der er brugt naturligt gummi eller syntetisk gummi samt hårdheden af gummiet og mønsteret.

Åndbarhed

  • Åndbarheden er støvlens evne til at komme af med fugt fra dine fødder og er med til at mindske gnavesår og vabler.

Vægt

  • Vægten har betydning for, hvor tunge støvlerne er at gå med og derved, hvor træt du bliver.

Stødabsorbering

  • Stødabsorbering er støvlens evne til at absorbere stød fra underlaget, og dermed hjælper det til med at passe på dine fødder og ben, når du går.

Support

  • En støvle skal støtte din fod og ankel afhængig af, hvordan du bruger støvlen. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at jo mere du udsætter dig selv og støvlen for, jo bedre skal støtten være.

Holdbarhed

  • En støvles holdbarhed har betydning for, om du kan bruge støvlen sæson efter sæson, eller om du er nødt til at skifte støvle regelmæssigt.

Vandtæthed

  • Mange støvler fås enten med en vandfast overdel og ydersål, andre med en vandafvisende membran og andre uden vandtætte egenskaber.

Beskyttelse

  • Bruger du støvlen i hårdt terræn, kan det være en fordel med en støvle med ekstra beskyttelse på hælen og tåen.

Størrelse

Når du skal finde din ideelle størrelse, skal du stille din fod på et målebånd og måle længden af din fod i cm. Herefter kan du aflæse din størrelse i nedenstående tabel. Vær dog opmærksom på, at størrelsen af vandrestøvler skal passe til det sted, hvor du bruger støvlen. I varme og tempererede områder kan foden godt hæve, når du går og du kan derfor med fordel købe støvlen en størrelse større, end hvad du normalt bruger. Derudover skal du tænke over, hvilke strømper du skal have på, når du skal ud og vandre.

UKEUUSCM
6.5407.525,6
740,5826
7.541,58.526,4
842926,8
8.542,59.527,2
9431027,6
9.54410.528
1044,51128,4
10.54511.528,8
11461229,3
11.546,512.529,7
12471330,2
12.54813.530,6
1348,51431
13.54914.531,6
1449,51532,3

Fit

Vandrestøvler til herrer er en teknisk støvle med mange egenskaber, som skal skabe balance, støtte og komfort. Men for at få det optimale udbytte af alle disse egenskaber, kræver det, at støvlen passer din fod så godt som muligt. Herresko er generelt lavet bredere end unisex eller damesko, da mænd generelt har en bredere fod.

Udfordringen med at finde en støvle, der passer perfekt, er bl.a. at ens fødder sjældent er identiske, at størrelsen på dine fødder varierer efter tiden på dagen, temperaturen samt luftfugtigheden. Det bedste udgangspunkt for at finde en støvle, som passer dig bedst muligt, vil være at prøve støvlen i en butik inden du køber den.

Flere butikker har indrettet et område med ujævnt terræn, så du kan prøve at gå med støvlen på sand, sten, grus og op og ned ad bakke. Når du skal prøve den fremtidige støvle, bør du prøve den sidst på dagen, da det oftest er her, hvor dine fødder er størst. Derudover bør du prøve støvlen med de strømper, som du regner med at bruge på vandreturen.

Vægt

Når du skal vælge din vandrestøvle, har vægten selvfølgelig også en betydning. Men vægten hænger ofte sammen med holdbarheden. Vælger du en kraftig vandrestøvle i læder, har du en vandrestøvle, som kan holde i flere år, men som samtidig er tung.

Vælger du en letvægtsvandrestøvle, vil du ofte få en støvle, som har mindre støtte og som egner sig bedre til lette vandreture med få kilo på ryggen. Men du skal ikke vælge en lettere støvle pga. vægten alene, hvis du står og skal på vandretur i ujævnt terræn. Forskellen er så lille, at støvlens tekniske egenskaber opvejer vægten af vandrestøvlen.

Design

Mange vandrestøvler fås i flere forskellige farver. Farven har ikke nogen betydning for støvlens egenskaber, men det er selvfølgelig vigtigt, at du kan lide at se på støvlen, når du skal tilbringe mange timer sammen med dem. Nogle mærker, som f.eks. Ecco, går op i at støvlerne har et stilrent design, hvorimod et mærke som Adidas går op i, at støvlen har et sportslig design.

Men når alt kommer til alt, så er design en subjektiv holdning, og når støvlerne er noget af det vigtigste udstyr, bør man først og fremmest gå efter støvlens egenskaber.

Pris

Prisen på vandrestøvler varierer normalt fra ca. 500 kr. til 3000 kr. Det er et forholdsvist stort spænd, men det illustrerer meget godt, at vandrestøvler har mange forskellige egenskaber, som passer til forskellige situationer.

3 tips til vandrestøvler herre

Tip 1: Køb en størrelse større

Køb gerne vandrestøvlerne et nummer større end hvad du normalt bruger, da fødderne har det med at hæve, når de bliver belastede. Du skal også have plads til nogle gode vandresokker i støvlen. 

Tip 2: Prøv støvlerne sidst på dagen

Dine fødder har det med at hæve i løbet af dagen, og derfor bør du prøve dine støvler sidst på dagen for at få det bedste indtryk af komforten. 

Tip 3: Tæm dine nye støvler

Inden du begiver dig afsted på den lange vandretur, bør du gå kortere ture med støvlerne, for at gå dem til og få dem til at forme sig efter din fod.

Hvad siger undersøgelser om vandrestøvler til herrer?

I 2009 blev der udført en undersøgelse af Wilderness and Environmental Medicine, med fokus på sammenhængen mellem vandrestøvler, vægten på rygsækken og skader blandt langdistance vandrere. Undersøgelsen konkluderende, at der var en sammenhæng mellem vægten på rygsækken og forekomsten af stikkende og prikkende fornemmelser (paræstesier) i kroppen. Dette kan afhjælpes/mindskes med valg af en vandrestøvle, som passer til udfordringen og vægten af rygsækken.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke vandrestøvler til herrer er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste vandrestøvler til herrer. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Vandrestøvlerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger vandrestøvler til herrer?

Valget af vandrestøvler til herrer afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “The Impact of Footwear and Packweight on Injury and Illness Among ….” 1 sep.. 2009, https://www.wemjournal.org/article/S1080-6032(09)70129-2/fulltext. Åbnet 4 feb.. 2021.
Forfatter
Picture of Mads Lundborg
Mads Lundborg

Mads fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Hans interesse for friluftsliv udsprang af en 7-dages vildmarkstur i Finland. Siden hen har han arbejdet som turleder, hvilket har ført til, at han har ledet en lang række friluftsture (vandring, shelter, mad over bål, kajak/kano, træklatring, skiture m.m.). I forbindelse med sit arbejde som turleder blev han uddannet kajak/kano instruktør, træklatreinstruktør og har bygget på sin læreruddannelse i form af en udeskoleunderviser certificering. Når weekenden kalder, tager han på tur med familie og venner – alt lige fra vandreture til sommertogter i hans 31 fods sejlbåd.

Picture of Anders Toft Braun
Anders Toft Braun

Anders fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Hans spirende interesse for friluftsliv tog fart, da han begyndte at gå til spejder som lille. Siden hen er interessen vokset, og han har gennemført et utal af vandreruter i Danmark, heriblandt Gendarmstien, Øhavsstien, Lillebæltsstien og Mols-Bjerge stien. Udover Danmark har han vandret i bl.a. Norge, Tyskland, Schweiz og Italien. Hans hidtil største vandreprojekt var en 4-måneders vandretur ad Den Europæiske Fjernvandrevej (E1) fra København til Milano på 2.100 km i ét hug. Når emnet falder på vandring, er Anders en af vores skarpeste knive i skuffen, og derfor vil du se ham skrive artikler om netop dette emne.

Tilmeld dig Friluftsbrevet

Friluftsbrevet er Friluftsmagasinets nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og historier af friluftseksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til friluftsbutikker

✅ Tests af friluftsudstyr og friluftstøj