Vandrestøvler dame

vandrestøvler dame

Sidder den ikke ordentligt, kan den ødelægge en ellers god tur. Ja, det er vandrestøvlen. Læs med her, hvor vi giver den ultimative guide til vandrestøvler til kvinder, så du får de rigtige støvler!

Friluftsmagasinet har i samarbejde med friluftsekspert Anna Bregendahl lavet en test af vandrestøvler til damer. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Vandrestøvler Dame Test: Top 5 Bedste Vandrestøvler Til Kvinder

Produktvalg baseres på analyse og research, men artiklen indeholder kun produkter fra vores kommercielle partnere, hvilket gør den til en annonce. Læs her for at forstå, hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker vores produktvalg. Vores artikler bygger som udgangspunkt på eksterne tests og anmeldelser fremfor vores egne.

1. RVRC Phantom Trail Mid WP Womens

Bedste vandrestøvler til dame

Pris: 1.299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste vandrestøvler til dame” er RVRC Phantom Trail Mid WP Womens. Støvlen yder ankelstøtte til både dags- og hverdagsture samt lange vandreture i kuperet terræn. Ydermere er støvlen yderst let, bred og har en fantastisk pasform.

Annonce

2. Haglöfs Skuta Mid Proof Eco

Bedste billige vandrestøvler til dame

Pris: 836 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige vandrestøvler til dame” er Haglöfs Skuta Mid Proof Eco. Støvlen er lavet i kernelæder med en Gore-Tex membran, og yder, med sit halvhøje skaft, god støtte omkring anklen, så du får en yderst støttende støvle til kuperet terræn.

Annonce

3. Salomon Quest 4 GTX

Bedste premium vandrestøvler til dame

Pris: 1.516 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium vandrestøvler til dame” er Salomon Quest 4 GTX. En robust og forbavsende let vandrestøvle med en god pasform. Konstruktionen er udstyret med en Gore-Tex® membran for 100% vandtæthed. Støvlen er et godt valg, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet.

Annonce

4. Scarpa Terra GTX

Bedste dame vandrestøvler til kuperet terræn

Pris: 1.516 DKK

Vinderen i kategorien “bedste dame vandrestøvler til kuperet terræn” er den klassiske Terra GTX fra Scarpa. Den flotte og yderst robuste vandrestøvle er fremstillet i kernelæder, og giver dig, med sin ekstra brede form, behagelig komfort, optimal blodcirkulation og støtte. Det er en bestseller og klassisk støvle, som man forbinder med traditionel vandring. Vægter du beskyttelse, kvalitet og  bedste beskyttelse og kvalitet højest, så er Scarpa Terra GTX et rigtig godt valg.

Annonce

5. Salomon X Ultra 4 Mid GTX

Bedste dame vandrestøvler til let terræn

Pris: 1.192 DKK

Vinderen i kategorien “bedste dame vandrestøvler til let terræn” er Salomon X Ultra 4 Mid GTX. Støvlen er en let og hurtig vandrestøvle, som tilmed er åndbar. Den er designet til hverdagen og vandreture i let terræn, dvs. græs, grus, asfalt og lignende.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til vandrestøvler dame

Hvad er vandrestøvler?

Vandrestøvler er støvler, specielt designet til at beskytte fødder og ankler under vandreture og andre udendørsaktiviteter. Det er det vigtigste stykke værktøj, du kan anskaffe dig som friluftsentusiast, da støvlerne afgør, hvor lang en distance du kan tilbagelægge, og om du får en god tur eller ej.

Vandrestøvler er ofte stivere end et par almindelige støvler, da de er designet til at yde komfort og støtte, specielt i hårdt og krævende terræn. Støvler til vandring fås i et hav af forskellige modeller. Blandt andet fås de i“low-cut”, “mid-cut” eller “high-cut”, som vi vil komme ind på længere nede i artiklen.  Støvler til vandring laves desuden også både i læder, kunststof, eller i en blanding.

dame med et par vandrestøvler på

Hvorfor skal jeg købe vandrestøvler designet til damer?

Vandrestøvler til damer er først og fremmest støvler, der kommer i mindre størrelser og evt. et smallere fit. Mange vandrestøvler til kvinder laves selvfølgelig også i en bred model, så den største forskel på produkter til henholdsvis mænd og kvinder er størrelsen.

De fleste produkter vil nemlig komme i både vandrestøvler til herrer og til damer, og her vil der ikke være forskel på materialer og konstruktionen.

Hvilke vandrestøvler til damer skal jeg vælge?

Først og fremmest må du finde en vandrestøvle der passer til dine behov! Skal det være en støvle der yder maksimal ankelstøtte, skal du vælge en “high-cut” støvle, hvor skaftet når højt omkring anklerne, og giver dig den støtte du har brug for.

Disse støvler er egnet til hårdere terræn, ture med tung oppakning eller bjergvandring. Har du et ønske om kun at vandre i fladere terræn, og med en let rygsæk, så kan du vælge en “mid-cut” støvle, hvor skaftet kun akkurat går op over anklen. En støvle i læder vil også være mere stiv og støttende end en støvle i kunststof. Ønsker du en vandtæt støvle, skal støvlen have en membran.

Her er det vigtigt at være opmærksom på, at din fod vil ånde markant bedre i en støvle uden membran. Igen er der ting man må tage stilling til, og gøre op med sig selv, inden man finder sine nye vandrestøvler. Du kender bedst dig selv og dine behov!

Kombinér dame vandrestøvler med andet dame vandretøj

Kombinér dine vandrestøvler med et par gode vandresokker! Vandresokkerne er et rigtig vigtigt stykke udstyr, da de beskytter huden på dine fødder, så de ikke bliver slidt af den konstante belastning. Det er vigtigt at vælge den rette størrelse.

Er sokkerne for små vil dine tæer blive klemt, og er sokkerne for store, vil de vulke og forårsage irritation og vabler. Vandresokkerne skal altså hverken være for små eller for store, men skal sidde helt tæt på foden.

Drop bomulden!

Drop bomuldssokkerne når du skal ud på tur! Bomulden suger fugten fra dine fødder, og øger chancerne for at få vabler relativt hurtigt. Vi anbefaler altid, at du vælger vandresokker i uld, da det er svedtransporterende og isolerer selvom det bliver vådt.

Vandresokker i syntet kan også gøre det, men her anbefaler vi, at de kombineres med en åndbar støvle, så man har mulighed for at udnytte sokkens gode svedtransport.

Vedligeholdelse af vandrestøvler til damer

Hvis bare man gør en lille indsats for at vedligeholde sine brugsgenstande, vil de både fungere bedre og holde i længere tid. Vandrestøvler er ingen undtagelse!

Friluftsfodtøj bliver udsat for rigtig meget, heriblandt skidt og snavs. Ved regelmæssig vedligehold, får du blødere og smidigere vandrestøvler, du får bedre vandtæthed og/eller åndbarhed, og så opnår dine støvler altså en længere levetid.

Vask

Har du brugt dine vandrestøvler godt i en uges tid, så er de ved at trænge til en vask. En god tommelfingerregel er altid at vaske og pleje støvlerne, inden de stilles tilbage i skabet. Start altid med at tage snørebåndene ud af støvlerne!

Uanset hvilket materiale dine vandrestøvler er lavet i, så skal de vaskes i lunkent vand, og gerne med mild sæbe, hvis de er meget beskidte. Du kan bruge en svamp, blød børste eller klud til at få det værste mudder, sand og grus af støvlerne. Det er vigtigt at få skyllet eller tørret støvlerne af med rent vand, så alle sæberester vaskes af.

Indersiden af støvlen er ingen undtagelse, da en masse saltkrystaller fra sved kan ophobe sig. Har man en læderstøvle, vil læderet blive tørt og stift, og har man en støvle med tekstil inderside eller membran, vil membranen blive beskadiget over tid.Vask, ligesom ved ydersiden, i lunkent vand og med mild sæbe. Fyld eventuelt støvlen op med vand, lad den stå i blød, og skyl så efter.
Vandrestøvler skal tørre ved stuetemperatur.

Pleje af læderstøvler

Er du ejeren af et par fuldlæderstøvler, skal de have lædervoks.
Brug fingrene til at gnide voksen ind i læderet, så voksen trænger dybt ind i læderet, og hindrer vandet i at trænge igennem.

Støvlerne kan en gang imellem blive tørre og slidte at se på, og trænge til ekstra kærlighed. Her er det fordelagtigt at give dem en gang læderbalsam, der virkelig giver en ordentlig omgang fugt til de trætte, tørre støvler. Påfør først læderbalsam i et tyndt lag, og voks herefter støvlerne. Læderbalsam gør læderet blødt og smidigt, og bruger man læderbalsam for ofte, kan støvlen miste sin struktur.

Er indersiden af støvlen også i læder, kan denne smøres og plejes med en helt almindelig fugtighedscreme uden parfume og parabener. Herved undgår man, at læderet inde i støvlen tørrer ud og revner.

Læderstøvler med membran

Læderstøvler uden membran bliver aldrig helt vandtætte, men er kraftigt vandafvisende. Læderstøvler med en membran på indersiden af støvlen, gør støvlen vandtæt. Læderet, på en støvle med membran, må derfor ikke lukkes til på samme måde, som ved en læderstøvle uden membran, da membranen i sig selv gør støvlen mindre åndbar. Brug derfor kun et tyndt lag voks, eller læderbalsam, hvis støvlerne har brug for ekstra pleje.

Pleje af støvler i nylon eller ruskind

Støvler i nylon eller ruskind/nubuck, med eller uden membran, skal sprayimprægneres. Spray støvlerne i den rette afstand, og tør efter med en ren klud, så der ikke sætter sig skjolder på støvlerne. Vandrestøvlerne må gerne tørre en halv dags tid før du tager dem i brug.

Valg af vandrestøvler dame

Typer

Low-cut

Ved low-cut versionen er vi nede i det vi vil kalde en vandresko. Disse vil ofte være lette, og vandtætte, men yder ingen ankelstøtte, og egner sig derfor ikke til krævende ture med en tung rygsæk. 

Mid-cut

Mid-cut versionen er en mellemting mellem en vandresko og en high-cut vandrestøvle. Det er en støvle, der stadig yder en let ankelstøtte, da skaftet lige akkurat kommer over ankelknoglen. De vil være mere stive end vandreskoen, men samtidig vil de også være mere fleksible end high-cut modellerne. En god mellemting til dig der hverken ønsker en vandresko eller en stor og tung støvle. 

High-cut

Ved vandrestøvler til damer, vil high-cut støvlerne, være støvler hvor skaftet går et par centimeter over ankelknoglen. Disse støvler yder den bedste ankelstøtte af alle, og vil typisk være lidt mere stive, og ofte også tungere, end de andre modeller.  

Vejrforhold

Vejrforhold spiller selvfølgelig ind, når du skal beslutte dig for, hvilke støvler du skal have. Skal du vandre i varme miljøer, kan du overveje for en vandresko eller vandresandaler. Ønsker du en støvle, og optimal åndbarhed, anbefaler vi ikke, at du vælger en vandtæt støvle, da de vandtætte støvler har en membran på indersiden.

Dine fødder vil derfor ikke ånde lige så godt, som hvis du havde et par vandrestøvler uden en membran. Er dine fødder konstant fugtige, vil du hurtigere få vabler og andre gener. Har du brug for åndbarhed frem for en vandtæt støvle? 

Skal du derimod en tur til de norske fjelde og dale, kan det være en fordel, at overveje for en vandtæt støvle. Man ved aldrig hvor våde de forskellige områder er, eller om der ligger sne. 

Skal du begå dig i et fugtigt klima, kan det måske bedre betale sig, ikke at tage et par vandrestøvler med Gore-tex membran. Gore-tex membranen fungerer nemlig således, at der er forskel på klimaet på inder- og ydersiden, så den tillader fugten fra dine fødder, at diffunderer ud af støvlen. 

Er klimaet derimod mere fugtigt på ydersiden end inde i din støvle, vil den på samme måde lade fugten diffundere ind i støvlen.Der skal altså noget af en høj luftfugtighed til, før det sker, så det er bestemt ikke noget, man skal gå og frygte! 

Terræn

Low-cut vandreskoen er perfekt til daglig brug, til gåture ved skov og strand eller til kortere eventyr. Low-cut modellen yder ingen ankelstøtte, så skal man ud i mere krævende terræn, gå langt hvor musklerne trættes, have rygsæk på, har svage ankler eller tidligere døjet med skader, så er det vandrestøvler til damer i high-cut- eller mid-cut man skal have fat i. 

Vandrestøvler til damer (high-cut) er at foretrække når du har ekstra kilo på ryggen, og gerne mere end 5 kilo. Støvlerne er til dig der skal gå ekstra langt, eller dig der bevæger dig ud i hårdt eller ujævnt terræn. Har du tidligere haft skader i knæ, ryg eller på ankel, så er støvlen stadig det sikre valg, så du kan passe på din krop, og aflaste den mest mulig. Skal du ud og udforske nye områder, og ønsker du ankelstøtte men også minimal vægt, så gå efter en mid-cut model. 

Materialer

Skal

Ydermaterialet består af enten læder, syntet eller en blanding, og de har alle sammen deres fordele og ulemper! 

Kernelæder

Kernelæder er yderst slidstærkt og holdbart. Det er ligeledes ekstremt vandafvisende, men knapt så åndbart, som de andre typer af læder.
Kernelæder er typisk brugt til vandrestøvler, der er lavet til lange ture, eller ture i hårdt terræn. 

Nubuck og ruskind 

Nubuck og ruskind er begge skindtyper der er slebet. Nubuckskind er slebet på skindets narvside og ruskind er slebet på skindets kødside. Nubuck og ruskind er altså principielt forskellige, men de ligner hinanden. Nubucklæder har en lavere celletæthed, og er derfor mere åndbart end kernelæder og også mere slidstærkt end ruskind. Ruskind er tyndere end kernelæder og nubuck, og er derfor mere åndbart. 

Yakokselæder

Yakokselæderet kommer fra yakoksen, der lever sit liv i særligt hårde klimaer. Oksens stærke hud kan derfor skæres tyndere, men samtidig opnå samme slidstyrke som kernelæder og nubuck. Med denne type læder får du en lettere, mere smidig og åndbar støvle! 

Kunststof

Vandrestøvler i kunststof er på mange måder lettere, tilpasses hurtigere foden og er billigere. Ved en blanding mellem læder og kunststof, vil man kunne producere en støvle der er lettere, blødere og designmæssigt mere attraktiv. 

Isolering

Som isoleringsmaterialer bruges blandt andet thermal-reflective Omni-Heat, der er en åndbar og varm teknologi, der hjælper med at regulere temperaturen ved hjælpe af små sølv-stykker, der reflekterer og holder på varmen din krop genererer. 

Dun har også altid været et foretrukkent isoleringsmateriale, og har nu fået en konkurrent, nemlig PrimaLoft. Primaloft har de samme egenskaber som dun, men er betydelig varmere og knap så tyk. Climashield, Climatic og Coolmax er også alle foretrukne isoleringsmaterialer i syntetiske fibre. 

Foring

Merino uld er perfekt som en varm og tynd foring. Uld er mere delikat end syntetiske materialer, og har en masse fantastiske egenskaber, hvilket gør det fordelagtigt som foringsmateriale. 

Fleece har mange af de samme egenskaber som uld, men vejer noget mindre. Fleece er også et meget blødt materiale, hvilket gør det fantastisk som for i beklædning og fodtøj. 

Sål

Midtersål

Midtersålen (eller mellemsålen) giver støvlen stivhed, samtidig med at den giver stabilitet og stødabsorbering. Midtersålen fås hovedsageligt i to materialer, nemlig PU og EVA

EVA

EVA-sålen fremstilles ved, at man fanger en masse luftbobler i et skummateriale. Jo flere luftbobler, des blødere og mere stødabsorbering er der i sålen. EVA-såler er til let vandring på et jævnt underlag uden tung oppakning.
Her får du de mest fleksible og lette vandrestøvler til damer, der giver dig optimal stødabsorbering. 

PU

PU føles mere som gummi, og er et meget hårdere materiale end EVA. PU-sålen er mere slidstærk, og komprimeres ikke på samme måde over tid. PU-sålen er derfor til hård vandring, hvor du skal gå i flere dag i ujævnt terræn, og med tung oppakning. 

Ydersål

Ydersålen er også det vi kalder slidsålen, og det er den, der er i kontakt med underlaget du går på. Ydersålen er i gummi, og kommer i forskellige stivheder og med forskelligt “grib” og mønster. Jo stivere og hårdere sålen er, jo mere er den egnet til de hårde vandreture i ekstremt terræn. Det samme gør sig gældende for mønstret på sålen. Jo dybere og grovere mønstret er, des bedre griber det i underlaget. 

Funktioner

Vandrestøvler skal først og fremmest være komfortable, da du skal gå mange og udfordrende kilometer i dem. De skal støtte dine fødder og ankler, og beskytte dem mod skarpe genstande og slag. 

Vandrestøvlerne skal være stødabsorberende og stabile, og så skal de yde et godt greb, så du kan komme trygt fra A til B, selvom mudder, sne, is eller våde sten krydser din vej. 

Størrelse

Størrelser kan svinge rigtig meget fra fodtøj til fodtøj, og man kan aldrig gå ud fra, at man ALTID skal have den størrelse man plejer at have. Størrelser kan afvige fra brand til brand, og forskellige producenter følger forskellige måleenheder. 

Prøv dine støvler!

Har du mulighed for det, så prøv altid dine støvler! Ved nogle modeller vil du opleve, at du skal 1-2 størrelser op! Handler du på nettet, og har du ikke mulighed for at prøve dem, så kan du måle dine fødder, og gå ud fra størrelsesguiden.

Du kan tage dine foretrukne vandresokker på, og stille dig op ad en væg, med et blankt stykke A4-papir under fødderne. Sæt en streg der hvor henholdsvis højre- og venstre fod stopper, og mål længden fra væggen og ud til stregen.

Det er sjældent, at vores fødder er lige store, og typisk vil du opleve at ligge mellem to størrelser. Gå altid efter den store størrelse, da dine fødder hæver en del, når du er ude og vandre. 

Størrelsesguide: Vandrestøvler til kvinder

Fodlængde (cm)

EU

UK

US

JP

21,5

36

3,5

5

22

22

36 2/3

4

5.5

22,5

22,5

37 1/3

4,5

6

23

23

38

5

6.5

23,5

23,5

38 2/3

5.5

7

24

24

39 1/3

6

7.5

24,5

24,5

40

6.5

8

25

25

40 2/3

7

8.5

25,5

25,5

41 1/3

7.5

9

26

26

42

8

9.5

26,5

26,5

42 2/3

8.5

10

27

27

43 1/3

9

10.5

27,5

27,5

44

9.5

11

28

28

44 2/3

10

11.5

28,5

28,5

45 1/3

10.5

12

29

Fit

Når man skal finde de helt rigtige vandrestøvler, så må man væbne sig med tålmodighed, og aldrig tage det første og det bedste! Pasformen har rigtig stor betydning, og det er vigtigt at man især er opmærksom på 3 ting, når man prøver støvler;

  • Støvlen skal sidde til om hælen
  • Der skal være plads til, at du kan “spille klaver” med dine tæer (ca. én fingers bredde fra tåspidser til sko)
  • Prøv skoen sidst på dagen, og prøv dem med dine vandresokker

Prøv altid støvlerne med dine foretrukne vandresokker. Herved får du et klart billede af, hvordan de i virkeligheden sidder på din fod. Prøv også støvlerne sidst på dagen, så dine fødder er en smule hævede. Nogle fødder hæver en del under vandring, og hvis man ikke er opmærksom på dette, kan man nemt komme hjem med et par nye støvler, der føles alt for små under turen, og så er det for sent. 

Mange friluftsbutikker går rent faktisk med til, at du som kunde kan købe dine støvler, så du kan tage dem med hjem, og gå rundt i dem indenfor. 

Start ud med at gå en lang tur udenfor (i dine gamle støvler), og tag så herefter dine nye støvler på derhjemme, og få en fornemmelse af dem med hævede og trætte fødder.  

Vægt

Vi er glade for letvægtsudstyr, da det kræver mindre energi at slæbe rundt på. Det samme gør sig gældende for vandrestøvler. Vælg de lette støvler hvis du skal på turbo vandring i varmt klima, eller hvis du kender dig selv godt nok til at vide, at du vil få svært ved at trække i de “tunge drenge”. En let vandrestøvle vil dog være mindre stabil og yde mindre beskyttelse og støtte, og du skal derfor ty til en lidt tungere vandrestøvle, hvis du skal ud i ujævnt terræn eller have tung oppakning med.  

Design

Der findes et væld af designs, og om du er til klassisk brunt læder eller lilla nylon med Gore-tex, det er en subjektiv holdning. Men det er helt sikkert, at der er noget for enhver smag på markedet i dag. MEN! Vandrestøvler er tættere på et stykke værktøj, end det er på en fin pyntegenstand, så det kan altså ikke nytte noget, at du vælger den pæne frem for den der sidder godt.   

Køn

Den største forskel der er på vandrestøvler til mænd og vandrestøvler til damer er størrelserne.

Vandrestøvler til kvinder vil være i samme materialer, men bliver produceret i mindre størrelser. Ydermere så er kvinders fødder generelt smallere end mænds, og derfor vil vandresko til damer ofte være smallere. Dog skal man ikke lade sig skræmme af, om der står “til mænd” eller “til kvinder”. Passer støvlerne, så passer støvlerne, og så er kønsinddelingen ligegyldig. 

Pris

Prisen på et par gode vandrestøvler spænder fra alt imellem under tusinde kroner og op til flere tusinde kroner! Spørgsmålet er i virkeligheden, hvad du ønsker at bruge på et par støvler. Prisen afhænger af funktioner og materialer, så her går kvalitet og pris hånd i hånd. 

3 tips til vandrestøvler dame

Tip 1: Det er størrelsen, der gør det 

Vandresko giver sig ikke – vandresko former sig efter foden.
Det er en udbredt misforståelse, at vandresko giver sig med tiden, og mange tror, at de vil blive lidt større og udvide sig. Dette er ikke tilfældet. Køb altid dine vandresko, så der er plads til en ekstra sok, eller varme og hævede fødder. 

Tip 2: Praktisk – ikke smart

Vælg ALDRIG vandrestøvler efter hvad der ser godt ud. Du kan se godt ud på mange andre tidspunkter. Vandrestøvler skal ikke være smarte, de skal være praktiske! Køb de støvler der sidder godt på din fod, og som du vil få det bedste ud af. 

Tip 3: Better safe than sorry!

Medbring altid et sæt ekstra snørebånd på turen! Har dine vandrestøvler et møde med en skarp sten, eller bliver dine snørebånd bare trætte, så er det rigtig ærgerligt at stå 50 kilometer inde i det øde højland på Island uden et sæt backup snørebånd. Det bliver i hvert fald en lang tur hjem…

Hvad siger undersøgelser om vandrestøvler dame?

I studiet her står det rigtig godt beskrevet, præcis hvor vigtigt det i virkeligheden er, at have de rigtige vandresokker! Studiet bygger på 109 vandrere, der alle gennemførte en let vandrerute iført vandresokker i forskellige materialer. Fælles for dem alle var, at de var iført gode vandrestøvler.

Nogle fik udleveret tekniske vandresokker, mens andre var iført helt almindelige strømper. Under turen undersøgte man for hud, muskel og negle skader, og resultatet var klart. Den største andel af folk med skader på fødderne, var dem som var iført almindelige strømper under turen. Det kan altså betale sig at bruge penge på et par gode vandresokker, og få en god tur ud af det! 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke vandrestøvler til dame er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste vandrestøvler dame. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Vandrestøvlerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger vandrestøvle til dame?

Valget af vandrestøvle til dame afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Importance of Sock Type in the Development of Foot Lesions on ….” 27 maj. 2019, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6572579/. Åbnet 16 feb. 2021.
Forfatter
Picture of Anna Bregendahl
Anna Bregendahl

Anna fungerer som journalist og friluftsekspert for Friluftsmagasinet. Til daglig arbejder hun for den lokale friluftsbutik. Arbejdet består i at guide og vejlede familien Danmark i friluftstøj og friluftsudstyr. Hun er derfor godt bekendt med diverse produkter, kollektioner og nyheder inden for friluftsverdenen. Når hun ikke skriver artikler for os eller vejleder i friluftsprodukter for butikken, bruger hun størstedelen af sin fritid på at være ude i naturen. Det er alt lige fra dagsture i let terræn til flerdages vandreture i svært terræn.

Tilmeld dig Friluftsbrevet

Friluftsbrevet er Friluftsmagasinets nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og historier af friluftseksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til friluftsbutikker

✅ Tests af friluftsudstyr og friluftstøj