Komplet guide til valg af rygeovn

Artiklen indeholder reklamelinks.

Leder du efter en rygeovn, der kan skabe den ægte barbecue, spegepølse, rygeost eller varmrøget laks og ørred? Rygeovne kommer i mange former, størrelser og kan tændes med forskellige brændstoffer (røgsmuld, sprit, gas osv.). Vi hjælper dig med at vælge den rette rygeovn.

Der er intet bedre end duften af træ-røgen, krydderierne og det røgede kød fra ens helt egen rygeovn. Du kan lave forbandet godt kød med en helt almindelig kulgrill eller gasgrill. Men for at lave de mest fantastiske spareribs, laks, pulled pork osv., så er en rygeovn vejen frem. Med en moderne rygeovn behøver du ikke længere at holde øge med dit kød i flere timer, overvåge og ændre temperaturen, skovle kul og tilføje røgsmuld. Med en god og moderne rygeovn vinder du kampen mod sod og aske. Du får lavet dit mad i tide, og du behøver ikke bekymre dig om kødet har fået for meget eller for lidt.

Før vi introducerer dig for vores guide til valg af rygeovn, bør vi slå fast, at en rygeovn har mange forskellige navne så som røgeovn, røgovn, røger og smoker. Fælles for navnene er, at der er tale om det samme produkt (navnene er altså synonymer for rygeovn). Nedenfor kan du læse vores guide. I guiden forklarer vi de ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en rygeovn. Vi giver også vores bud på de bedste rygeovne i 2019.


Artiklen forsætter under annoncen

Rygeovn guide

I vores rygeovn guide hjælper vi dig med at vælge den helt rigtige rygeovn til dine behov og ønsker. Vi gennemgår følgende:

  • Pris
  • Alsidighed
  • Typer af rygeovne
  • Rygeovn tilbud

Pris

Markedet for rygeovne er stort, og der findes derfor et utal af rygeovne. Det betyder også, at du kan anskaffe dig en lille rygeovn (kaldet Kasper Røghat) for et par hundrede kroner, men du kan også anskaffe dig en super moderne rygeovn for et par tusinde kroner.

Hvis du ikke har tænkt dig at bruge rygeovnen særlig meget, så burde du starte ud med en lille rygeovn også kaldet Kasper Røghat. Hvis du derimod har tænkt dig at bruge rygeovnen meget, så kunne du med fordel vælge at investere i en lidt større rygeovn som f.eks. en stor manuel rygeovn eller en automatisk rygeovn.

Alsidighed

Når du har fundet frem til dit budget, så er det tid til at kigge på, hvad du skal bruge rygeovnen til.

Er du interesseret i en lille rygeovn, som bare skal kunne ryge småt kød og et par enkelte fisk af gangen? Så anbefaler vi den såkaldte ‘Kasper Røghat’ rygeovn, som vi anmelder længere nede i artiklen.

Leder du efter en rygeovn, der giver dig mulighed for at ryge en stor mængde kød eller mange fisk af gangen? Så anbefaler vi den store manuelle rygeovn, som vi anmelder længere nede i artiklen.

Er du typen, der leder efter en rygeovn, der kan gøre alt automatisk, uden du selv skal løfte en finger? Så anbefaler vi den automatiske rygeovn, som vi anmelder længere nede i artiklen.

Typer af rygeovne

Hvis du har planer om at købe en rygeovn, bliver du nød til at få styr på de forskellige typer af rygeovne. Overordnet set skelner vi mellem den manuelle rygeovn og den automatiske rygeovn. Men vær opmærksom på, at der findes undertyper til disse. Nedenfor giver vi dig et simpelt overblik over de forskellige typer af rygeovne og anbefaler en række super gode rygeovne inden for hver type:

Manuel rygeovn

Den manuelle rygeovn er helt klart det mest populære valg af rygeovn. Grunden til det er, at vi der holder af at ryge, godt kan lide at lave det manuelle arbejde. Vi vil altså gerne kunne sige til vores middagsgæster, at vi selv har røget vores fisk og kød uden brug af automatiske systemer. Derudover er den manuelle rygeovn naturligvis også et langt billigere valg end den automatiske rygeovn. Af disse grunde er den manuelle rygeovn det mest populære valg af rygeovn. Der findes 2 typer af manuelle rygeovne – små rygeovne og store rygeovne:

Små manuelle rygeovne
Angeln Domäne Profi
Angeln Domäne Profi Røgeovn

Er du helt grøn på rygning af mad, og har du stort set aldrig prøvet at ryge fisk eller kød før? Så anbefaler vi, at du tager et kig på de små manuelle rygeovne. Vi anbefaler den klassiske Angeln Domäne Profi rygeovn, som er den mest solgte og bedst anbefalet rygeovn til dato. Rygeovnen er super billig, alsidig (kan ryge fisk, kød, pølser og meget mere), lille, praktisk, fylder stort set ingenting og er nem at tage med i sommerhuset eller på camping. En Kasper Røghat rygeovn er et godt valg til begynderen, men kan tilfredsstille selv den øvede ryger, der ønsker at ryge små mængder af kød og fisk.

Vi anbefaler Angeln Domäne Profi Kasper Røghat model, som er en prisbillig Kasper Røghat af høj kvalitet. Den er fremstillet i rustfri stål, forsynet med hele 2 spritbrændere og en riste og udstyret med et højt røgkammer, hvilket giver en bedre røgcirkulation. Du kan skabe velsmagende resultater med Kasper Røghat rygeovnen fra Angeln Domäne.

Produktet er lige nu på tilbud, og derfor kan du spare mange penge, hvis du slår til nu. Tøv ikke, og kom igang med rygning af mad så hurtigt som muligt – du vil ikke fortryde det!

Køb produktet her

Store manuelle rygeovne
Rygeovn Berlin fra Cook King
Rygeovn Berlin fra Cook King

De store manuelle rygeovne er også et af de mest populære valg af rygeovn, fordi de kan benyttes til både varmrøgning og koldrøgning. Derudover kan du ryge meget mad af gangen, og du får en enestående røgsmag. Den gode røgsmag kommer af, at de store manuelle rygeovne tilbyder bedre luftgennemstrømning op gennem ovnen. Det medfører en rigtig god røgcirkulation. Derved får røgvarene en bedre smag, duft, holdbarhed og man undgår at røgvarene bliver fugtige på overfladen.

Vi anbefaler den store manuelle rygeovn ‘Berlin’ fra Cook King. Rygeovnen er af høj kvalitet (håndlavet) og har en højde på hele 100 cm, hvilket betyder du kan varmrøge eller koldrøge en masse røgvarer på samme tid. Størrelsen af rygeovnen betyder, at der opstår en god røgcirkulation, som giver røgvarerne en bedre smag, duft og holdbarhed. Det er også super let at regulere luftindløbet og røggassen ved brug af åbninger i nedre og øvre del af ovnen. Temperaturen kan indstilles nemt og hurtigt ved hjælp af det indbyggede termometer. Der er også håndtag på begge sider af rygeovnen, så du nemt kan transportere den. I øvrigt er der også inkluderet 2 træpinde, 6 kroge, gitterskuffe, askeskuffe og gitterhylde. Der er altså rig mulighed for at skabe velsmagende mad med denne rygeovn.

Køb produktet her

Automatisk rygeovn

Borniak UW-70
Borniak UW-70

Før i tiden var den automatiske rygeovn ofte kun noget de professionelle røgerier anvendte. Men i dag er det blevet muligt for private at anskaffe sig en automatisk rygeovn, fordi priserne er blevet mere overskuelige. En automatisk rygeovn er for dig, der godt kan lide at alt foregår automatisk. Det eneste du skal gøre er, at sætte kødet, fisken eller osten over til røgning og lade teknikken klare resten.

Vi anbefaler de automatiske rygeovne fra producenten Borniak. Borniak er den absolut mest populære og bedst anbefalet producent af automatiske rygeovne. Der findes forskellige modeller af Borniak’s automatiske rygeovne. Hvis du ønsker en brugervenlig automatisk rygeovn til hjemmerøgning, så vælg en Borniak UW-70 (perfekt til hjemmerøgning). Alle andre modeller fra Borniak er beregnet til erhvervsbrug.

Køb produktet her

Rygeovn tilbud

Vi har foretaget en prissammenligning og fundet frem til at fiskpaakrogen, luxury outdoor og outdoor cooking tilbyder de bedste tilbud og de laveste priser på rygeovne i Danmark. Alle webshops er sikre at handle hos og tilbyder professionel rådgivning.

Spørgsmål

Vi håber, at du er blevet klogere på dit valg af rygeovn. Hvis du brænder inde med spørgsmål, skal du være velkommen til at skrive til os. Vi sætter stor pris på at hjælpe vores besøgende på rette vej. Så skriv endelig til os på mail, hvis du har spørgsmål. Du kan se vores mail inde på vores om os side.

2 Kommentarer

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *