Letvægtstelt – Komplet test og købsguide

letvægtstelt

Artiklen indeholder reklamelinks.

Hvis du er på jagt efter et let og kompakt telt, så er et letvægtstelt lige sagen! Minimalistisk og let udstyr til vandring/trekking er blevet et populært fænomen og teltet er ingen undtagelse. Teltet er nok det vandre/backpacker-udstyr som vejer mest, og derfor kan du med fordel anskaffe dig et letvægtstelt. Friluftsvirksomheder udvikler letvægtstelte som aldrig før, men hvilket letvægtstelt skal du vælge?

Nedenfor afslører vi de 10 bedste letvægtstelte i 2020. For mere information så læs vores guide til at vælge det rette letvægtstelt eller se vores svar på de ofte stillede spørgsmål til letvægtstelt. Hvis du leder efter fodtøj til vandreturen, så kan du læse vores tests til valg af vandrestøvler, vandresko eller vandresandaler.

Letvægtstelt test

Bedste allround 1-personers letvægtstelt

1. MSR Hubba NX (2894 kr.)

MSR Hubba NX
MSR Hubba NX

Vægt: 1,1 kg

Kapacitet: 1, 2, 3 og 4 personer

Hvad er godt: teltet er vejrbestandig, slidstærk, meget beboelig, nemt at sætte op, tilbyder fremragende ventilation og er udstyret med døre og rum til opbevaring af grej og rygsæk.

Hvad er skidt: teltet er en tand tungere og mindre rummelig end andre letvægtstelte.

Den prisvindende og bedst-sælgende Hubba NX-serie fra MSR (som kan fås som 1, 2, 3 og 4 personers telt) har aldrig været et ultraletvægtstelt. Til gengæld er det et fremragende eksempel på et letvægtstelt, der kan lidt af det hele. Det er et letvægtstelt på 1,12 kg med 2 lag, hvilket sikrer 100 % vandtæthed, god ventilation og gør i det hele taget teltet mere vejrbestandigt. Teltet er yderst vejrbestandigt og kan klare den værste regn og blæst. Bunden af teltet er ekstra holdbart og slidstærkt, så det ikke går i stykker uden videre. Materialerne og konstruktionen af teltet sikrer en fremragende ventilation. Forteltet og den store dør gør teltet meget beboeligt. Teltet har også et myggenet. Det tager få minutter at sætte teltet op, når du har vænnet dig til opsætningen af teltet.

MSR Hubba NX-serien består af 4 forskellige telte: MSR Hubba NX (1 personers telt), MSR Hubba Hubba NX (2 personers telt), MSR Mutha Hubba NX (3 personers telt) og MSR Papa Hubba NX (4 personers telt). Telt-modellerne er fuldstændig ens på nær vægt og størrelse. Både 3 personers og 4 personers modellerne er velegnet til familien eller parret som foretrækker meget plads.

Køb MSR Hubba NX 1 personers telt her


Artiklen forsætter under annoncen

Bedste allround 2-personers telt

2. MSR Elixir (1799 kr.)

MSR Elixir
MSR Elixir

Vægt: 1,7 kg

Kapacitet: 1, 2, 3 og 4 personers

Hvad er godt: teltet udmærker sig ved at være meget rummelig og beboelig end MSR Hubba og MSR FreeLite. Derudover er teltet nemt at sætte op,  materialerne er af høj kvalitet og det er udstyret med effektive ventilationshuller.

Hvad er skidt: det eneste negative er vægten.

MSR Elixir er et fremragende allround letvægtstelt på 1,7 kg, som tilbyder mere rummelighed og beboelighed end mange andre letvægtstelte. Det er MSR’s mest rummelige og beboelige letvægtstelt. Teltet har et kuppeldesign, som giver masser af rum til at bevæge sig. Dét at teltet også er udstyret med en stor dør og et stort rum til opbevaring, gør det meget mere beboeligt. Teltet tilbyder en meget fornuftig ventilation, hvilket er en selvfølge for MSR telte. I inderteltet er der en loft-lomme af mesh til opbevaring af det mest nødvendige grej.

Taget alt i betragtning er dette letvægtstelt fra verdenskendte MSR et fremragende eksempel på et letvægtstelt med masser af rummelighed.  Teltet er designet til at klare al slags vejr og er 100 % vandtæt. I øvrigt er det meget let at sætte teltet op. Teltet kan fås i 4 forskellige størrelser: MSR Elixir 1 (1 personers telt), MSR Elixir 2 (2 personers telt), MSR Elixir 3 (3 personers telt) og MSR Elixir 4 (4 personers telt).

Køb MSR Elixir 2 personers htelt her

Bedste billige letvægtstelt

3. Grand Canyon Richmond (569 kr.)

Grand Canyon Richmond
Grand Canyon Richmond

Vægt: 1,5 kg

Kapacitet: 1 personers

Hvad er godt: Grand Canyon Richmond er et ekstremt billigt letvægtstelt. Tunneldesignet betyder mere frihed til bevægelse og beboelse. Udstyret med myggenet. Det indvendige telt kan bruges separat, hvis sommervejret viser sig fra sin varmeste side.

Hvad er skidt: teltet tilbyder en tilstrækkelig kvalitet, ventilation og vejer mere end de fleste letvægtstelte.

Grand Canyon Richmond er det allerbedste bud på et billigt 1 personers letvægtstelt! Du får forbløffende meget telt for pengene. Det er idéelt til korte vandreture, trekkingture, campingferier, friluftsture og cykelture. Teltets vægt ligger på de 1,5 kg, hvilket er i den tunge ende af skalaen – når vi snakker om letvægtstelte. Til gengæld er prisen meget lav (899 kroner), og derfor er Grand Canyon Richmond et ganske udmærket køb. Teltet er udstyret med en stor dør, et myggenet og et rum til opbevaring af grej. Som nævnt ovenfor kan inderteltet anvendes separat – en super smart funktion.

Teltet kan klare al slags vejr og er 100 % vandtæt. Tunneldesignet gør, at du kan bevæge dig noget mere, end hvis det havde et mindre bevægelsesfri design. Du skal ikke vælge Grand Canyon, hvis du skal bruge teltet på lange ture, så anskaf dig et letvægtstelt fra MSR, Nordisk, Hilleberg og de andre kvalitetsbevidste friluftsvirksomheder. Så skal du vælge et letvægtstelt af højere kvalitet, med et bedre ventilationsdesign og i det hele taget et telt som tilbyder flere muligheder.

Køb Grand Canyon Richmond

Bedste ultraletvægtstelt

Nordisk Lofoten ULW
Nordisk Lofoten ULW

4. Nordisk Lofoten ULW (5499 kr.)

Vægt: 0,4 kg.

Kapacitet: 1 og 2 personer

Hvad er godt: teltet er kompakt, ultralet, vejrbestandig, holdbar/slidstærk, nemt at sætte op, udført i et minimalistisk og dansk design og tilbyder en fornem luftcirkulation.

Hvad er skidt: teltet tilbyder ikke særlig meget plads til bevægelighed og ens grej.

Lofoten ULW er designet til vandrere, backpackere og rejsende, som er på udkig efter det absolut letteste telt. Lofoten ULW er bestselleren fra det danske friluftsmærke Nordisk, og teltet anses for at være det letteste telt pt. Teltet har en vægt på 490 gram, hvilket giver dig mulighed for at mindske din rygsæks vægt. Derudover er det et 2-lags telt, og derfor er det 100 % vandtæt og meget modstandsdygtigt overfor al slags vejr. Der er anvendt stærke, fleksible og holdbare materialer, så teltet kan bruges i mange år. Teltet er udstyret med en række ting heriblandt inderlommer til grej og mesh ventilationer til optimering af luftcirkulation. Teltet byder på et minimalistisk, dansk design og i sammenfoldet tilstand fylder det meget lidt i rygsækken eller kufferten. Teltet er udstyret med myggenet.

Nordisk Lofoten ULW kan fås i to forskellige modeller; Nordisk Lofoten 1 ULW (1 personers telt) og Nordisk Lofoten 2 ULW (2 personers telt). De to modeller er fuldstændig identiske hvad angår design, materialer og så videre, på nær størrelsen. 2 personers modellen (Nordisk Lofoten 2 ULW) er naturligvis designet til 2 personer, men anvendes også af enkeltpersoner som er interesseret i lidt mere plads.

Køb Nordisk Lofoten 1 ULW

Køb Nordisk Lofoten 2 ULW

5. MSR Freelite (3552 kr.)

MSR FreeLite
MSR FreeLite

Vægt: 0,9 kg

Kapacitet: 1, 2 og 3 personer

Hvad er godt: teltet er ultralet, kompakt, meget beboelig (hele to store døre og rum til opbevaring af grej), vejrbestandig, god ventilation og simpel opsætning af telt.

Hvad er skidt: teltet mangler rummelighed og eftersom teltet er lavet af ekstrem lette materialer, så er det ikke ligeså holdbart/slidstærkt som så mange andre telte.

Freelite-serien er en ultraletvægtstelt-serie fra det verdenskendte MSR, og der er i alt 3 forskellige modeller/størrelser i den serie (Freelite 1, Freelite 2 og Freelite 3). Teltet minder meget om MSR Hubba, men der er stadig forskelle. MSR FreeLite vejer mindre end MSR Hubba, til gengæld er MSR Hubba mere rummelig og slidstærk/holdbar. MSR FreeLite er en af de letvægtstelte, som vejer mindst – faktisk sølle 900 gram. Selvom vægten er ekstrem lav, så har MSR formået at udvikle teltet til et overraskende beboeligt telt med store døre og opbevaringsrum. I øvrigt er teltet udstyret med forskellige ventilationshuller og mesh lommer, så du kan gøre dine vigtigste ting let tilgængelige. MSR er kendt for høj kvalitet, og det gør sig også gældende for MSR FreeLite. Teltet består af . Det kan modstå stort set al slags vejr og er 100% vandtæt (en selvfølge). Teltet er også udstyret med et myggenet. Så hvis du er interesseret i et ultraletvægtstelt, så er MSR FreeLite et rigtig godt bud.

Som anført tidligere så består MSR FreeLite-serien af 3 forskellige størrelser. Det er henholdsvis MSR FreeLite 1 (1 personers telt), MSR FreeLite 2 (2 personers telt) og MSR FreeLite 3 (3 personers telt). Der er stort set ingen forskel på de forskellige modeller udover størrelsen (naturligvis) samt antallet af døre. FreeLite 2 og 3 er udstyret med to døre, hvor FreeLite 1 er udstyret med én.

Køb MSR Freelite 2 personers telt her

Resten af de bedste letvægtstelte

6. Frilufts Bentee (1299 kr.)

Frilufts Bentee
Frilufts Bentee

Vægt: 1,9 kg

Kapacitet: 1 personers

Hvad er godt: teltet er ekstremt billigt, tilbyder fin udluftning, udstyret med netlommer i inderteltet og en kæmpe dør så du let kan komme ind i teltet.

Hvad er skidt: teltet er ikke kompakt eller let sammenlignet med de dyrere modeller fra Nordisk og MSR. Teltet er udstyret med et meget lille opbevaringsrum for grej og rygsæk.

Frilufts Bentee er et fremragende eksempel på et billigt, allround 1-personers letvægtstelt. Et super valg til begynderen som ikke er interesseret i at spendere flere tusinde kroner på et letvægtstelt. Teltet fra Frilufts har en pris på 1299 kroner. Teltet udmærker sig blandt andet med sin enormt store dør, som skaber rummelighed i allerhøjeste grad. Der er i øvrigt netlommer i inderteltet til diverse grej og ventilationshuller for bedre udluftning/luftcirkulation. Teltet er udstyret med myggenet.

Hvad angår materialer og kvalitet, så gør Frilufts Bentee det super godt. Teltet er bygget af slidstærke materialer og det kan klare regnvejr, blæst og så videre uden problemer. Alt i alt er Frilufts Bentee et fint bud på et billigt letvægtstelt, som er udstyret med alt det de fleste har brug for.

Køb Frilufts Bentee

7. Wild Country Coshee Micro (1199 kr.)

Wild Country Coshee Micro
Wild Country Coshee Micro

Vægt: 1,2 kg

Kapacitet: 1 personers

Hvad er godt: et budgetvenligt og kompakt solotelt med en tunnelform, der tilbyder fin beboelighed og volume. Ydermere sikrer tunnelformen, at teltet står solidt plantet til jorden – også selvom det blæser kraftigt. Teltet er udstyret med et aflangt rum (mellem yder- og indertelt) til opbevaring af grej og rygsæk.

Hvad er skidt: sammenlignet med andre letvægtstelte er Wild Country Coshee Micro forholdsvis tung.

Her har vi igen fat i et meget budgetvenligt 1 personers letvægtstelt, som formår at holde sig under de 1,5 kg. Det er ganske godt gået taget den lave pris i betragtning. For prisen er kun 1199 kroner, hvilket er noget af et scoop. Det er et idéelt telt til dig, der er på udkig efter et billigt letvægtstelt. Det kan også være, at du er begynder. Hvis det er tilfældet, så er dette letvægtstelt helt klart noget for dig. Uanset om du skal på cykelferie eller friluftstur, så er teltet et fremragende bud, hvis prisen er en vigtig faktor.

Wild Country Coshee Micro er udstyret med en fin ventilation (både inder- og ydertelt), og tunnelformen er kun en fordel. Formen giver dig mulighed for at bevæge dig forholdsvis frit inde i teltet. Det er en stabil konstruktion og formen sørger for, at du ikke bliver blæst omkuld – selv i den vildeste blæst. Teltet er vandtæt og udstyret med myggenet. I øvrigt har teltet et rum til opbevaring af grej og vandrerygsæk. Wild Country Coshee Micro vejer kun 1,2 kg, og det kan derfor næsten konkurrere med de mere high-end letvægtstelte fra MSR og Nordisk.

Køb Wild Country Coshee Micro

8. Hilleberg Akto (4299 kr.)

Hilleberg Akto
Hilleberg Akto

Vægt: 1,3 kg

Kapacitet: 1 personers

Hvad er godt: teltet skiller sig ud blandt mængden med sin alsidighed og slidstyrke. Det er et pragteksemplar på et slidstærkt all-season telt, som kan klare al slags vejr. Det er nemt at sætte op, fordi det består af én stang. Et rum til opbevaring af grej og udstyr.

Hvad er skidt: teltet koster forholdsvis meget, og du får et forholdsvis tungt telt for pengene.

Hilleberg er kendt for at producere telte af ekstrem høj kvalitet, og derfor er priserne for Hilleberg’s telte forholdsvis høje. Men købet er det hele værd, hvis du ønsker et slidstærkt/holdbart telt. Hilleberg Akto er producentens eneste letvægtstelt og en vaske ægte klassiker. Hilleberg Akto blev først introduceret for over 20 år siden, og siden da er det blevet det mest populære og bedst anbefalet luksus letvægtstelt. Det er et 1 personers letvægtstelt på 1,3 kg. Vægten er høj, hvis man tager prisen i betragtning. Men Hilleberg Akto er et luksus letvægtstelt, og derfor betaler du for de lækre materialer og det simple design.

Hilleberg Akto findes kun i en version, og det er et 1 personers telt. Teltet er udstyret med forskellige smarte features som myggenet, ventilationshuller og opbevaringsrum til grej og rygsæk. Hvis du er på udkig efter et luksuriøst letvægtstelt med historie bag sig, så skal du vælge Hilleberg Akto.

Køb Hilleberg Akto

9. Wechsel Venture (1899 kr.)

Wechsel Venture
Wechsel Venture

Vægt: 1,95 kg

Kapacitet: 1 og 2 personer

Hvad er godt: teltet er prissat til en lav pris, der er højt til loftet i inderteltet og det er udstyret med inderlommer.

Hvad er skidt: teltet er tungere end de fleste letvægtstelte, tilbyder en tilstrækkelig kvalitet og der er lidt plads til grej.

Venture-serien fra det tyske friluftsmærke Wechsel er en super allround letvægtstelt-serie til en meget lav pris. Wechsel Venture på 1,95 kg er et forholdsvis tungt letvægtstelt, og det skyldes den lave pris. Men selvom teltet er tungt, så får du et billigt letvægtstelt der byder på mange positive ting. Blandt andet er der højt til loftet og derfor meget frirum til bevægelse. Teltet er også udstyret med inderlommer og ventilationer. Det er et 2-lags telt, som gør teltet 100 % vandtæt og vejrbestandigt. Derudover er teltet udstyret med et myggenet.

Wechsel Venture fås i to forskellige modeller: Wechsel Venture 1 (1 personers telt) og Wechsel Venture 2 (2 personers telt). Modellerne er ens, men forskellen er naturligvis størrelsen af teltene. Selvom modellerne er egnet til hver sin kapacitet/antal personer, kan man som enkeltperson vælge Wechsel Venture 2 modellen, hvis man ønsker mere plads.

Køb Wechsel Venture 1

Køb Wechsel Venture 2

10. MSR Carbon Reflex (3699 kr.)

MSR Carbon Reflex
MSR Carbon Reflex

Vægt: 0,5 kg

Kapacitet: 1, 2 og 3 personers

Hvad er godt: et af de letteste letvægtstelte i verden. Ikke nok med det så er kvaliteten i top, og teltet er udstyret med smarte mesh lommer samt rum til opbevaring af grej.

Hvad er skidt: teltet er ikke udstyret med ventilationshuller, men tilbyder kun effektiv-ventilerende materialer. I øvrigt er teltet ikke særlig rummeligt sammenlignet med andre letvægtstelte.

MSR Carbon Reflex er det letteste telt fra den verdenskendte friluftsvirksomhed MSR og blandt de letteste i verden. Derudover er det et slidstærkt, vejrbestandigt og 100 % vandtæt letvægtstelt. Teltet er udstyret med mesh lommer, så du kan opbevare det vigtigste udstyr i inderteltet. Med forteltet gøres der plads til at opbevare grej og udstyr uden at det bliver vådt.

Selvom teltet ikke er specielt rummeligt, er det udstyret med en stor dør, som giver en vis grad af rummelighed. Teltet er velegnet til dig, der ikke vil gå på kompromis med vægten. Med en vægt på kun 0,5 kg er MSR Carbon Reflex et af de letteste telte pt. Det kan fås i 3 forskellige størrelser: 1 personers, 2 personers og 3 personers.

Køb MSR Carbon Reflex

Letvægtstelt guide

Før du køber et letvægtstelt er det vigtigt, at have en generel forståelse for et telt. Der er også ting, du grundigt skal overveje. Denne guide informerer og hjælper dig med at vælge det helt rigtige letvægtstelt til dine behov og ønsker.

  • Vægt
  • Rummelighed
  • Ventilation
  • Opbevaring
  • Holdbarhed
  • Vejrbeskyttelse
  • Pris

Vægt

Eftersom du leder efter et letvægtstelt må vægten spille en stor rolle i dit valg af letvægtstelt. Teltet er det stykke udstyr/grej, hvor du kan spare ufattelig meget vægt. Det kan du, fordi teltet vejer mest af alt udstyr, og i dag kan du anskaffe dig nogle ekstremt lette telte.

Jo lettere teltet er, desto mindre slidstærkt og rummelig er det. Derudover vil et meget let telt også tilbyde færre funktioner som mesh lommer og ventilations muligheder.

Rummelighed

Du skal også overveje, hvor rummelig teltet skal være. Er du typen, der har behov for at bevæge dig inde i et telt? Eller nyder du at have lidt plads omkring dig?

For at beregne hvor rummelig et telt er, kigger man på længde, bredde, højde og form. Det er netop formen, som er vigtig at lægge mærke til, når du vælger et letvægtstelt. Døre og fortetelte/sidetelte/rum til opbevaring af udstyr kan også være med til at få følelsen af mere rummelighed. De fleste letvægtstelte er udstyret med én dør, men der findes mange med to døre.

Ventilation

Et telt med god ventilation er et afgørende element for en god nats søvn. De billige letvægtstelte tilbyder ofte en ringere ventilation end de dyrere/high-end letvægtstelte fra Nordisk, MSR og Hilleberg.

Hvis ventilation er vigtigt for dig, så skal du vælge et telt med masser af ventilationshuller/vinduer og eventuelt døre – og omvendt.

Opbevaring

Mange letvægtstelte tilbyder opbevaringsmuligheder i form af mesh lommer i inderteltet eller opbevaringsrum/fortelt/sidetelt mellem indertelt og ydertelt. Det kan være en god idé at anskaffe sig et letvægtstelt med opbevaringsmuligheder, så alt grej og udstyr ikke bliver gennemblødt i løbet af natten.

Holdbarhed

Det forholder sig således de velkendte friluftsvirksomheder som MSR, Nordisk, Hilleberg og The North Face udvikler udelukkende telte af slidstærke materialer. Det er også grunden til at teltene er dyrere end andre. Så er du interesseret i, at dit telt kan holde sig i mange år, så køb et telt fra ét af ovennævnte friluftsvirksomheder.

Med det sagt så handler det også om materialevalg og tykkelsen. De meget lette telte er lavet af tynde materialer, og det er lig med mindre slidstyrke.

Vejrbeskyttelse

Alle de letvægtstelte som er nævnt ovenfor i testen er vandtætte og kan klare al slags vejr. Nogle beskytter bedre mod kulde end andre, mens andre egner sig bedst til varmt vejr. Det vigtigste – når der tales om vejrbeskyttelse – er yderteltet. Yderteltet er et regnslag, som beskytter mod regn, blæst og sne. Det anbefales, at du vælger et letvægtstelt med et ydertelt, som beskytter hele inderteltet.

Pris

Hvis du har mulighed for at investere meget i dit letvægtstelt, så skal du gøre det! Du kan spare utrolig meget vægt ved at vælge et letvægtstelt fra Nordisk og MSR. Så kan det godt være, at disse telte er forholdsvis dyre, men husk på at teltet er dit hjem. Så hellere brug et par hundrede kroner eller tusinde kroner mere på at købe et ordentlig letvægtstelt med en god ventilation frem for at investere mange penge i andet grej/udstyr.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et letvægtstelt?

Et letvægtstelt defineres som et meget let telt. Det kan være svært at sige, hvornår et telt ikke er et letvægtstelt, eftersom der findes telte til en eller flere personer. Men letvægtstelte ligger typisk på maks 2 kg (hvis vi tager udgangspunkt i et 1 personers telt). Et letvægtstelt/ultraletvægtstelt som Nordisk Lofoten 1 ULW har en vægt på 490 gram, hvilket gør teltet til et af de letteste, hvis ikke det letteste telt i verden. Andre letvægtstelte som MSR Hubba NX har en vægt på 1,12 kilo, men slidstyrken er bedre. Som du nok kan høre variere det en smule afhængig af mange forskellige ting heriblandt producent, kvalitet, materiale, lag og sæson.

Hvad er forskellen på et letvægtstelt og et ultraletvægtstelt?

Ovenfor defineres et letvægtstelt på maks 2 kilo. Et ultraletvægtstelt har en vægt på omkring 400-600 gram. Ultraletvægtstelte er et stort hit blandt de såkaldte thru hikers, som vandrer/trekker lange vandreruter på kort tid. Thru hikers og ultraletvægtsudstyr er to populære ting over i USA og Canada, hvor man i Europa ikke har taget tendensen til sig endnu.

Ultraletvægtstelte kan også anvendes af vandrere, trekkere, campister og cykelister, som ikke vil gå på kompromis med vægten.

Hvad er forskellen på et 1 lags og 2 lags telt?

Et 1 lags telt er – som navnet antyder – et telt med ét enkelt lag. Teltet har altså kun én væg, som er lavet af et bestemt materiale. Laget er ofte et robust og vandtæt materiale. 1 lags telte er velegnet til kolde ekspeditioner.

Et 2 lags telt er et telt med to lag. Teltet har to vægge; den ene væg kaldes ydertelt og er et regnslag og det andet er inderteltet (teltets krop/konstruktion – ofte lavet som et myggenet). 2 lags telte er velegnet til alt andet end ekstrem kolde ekspeditioner.

I dag er det de færreste, som køber et 1 lags telt, fordi det ikke er åndbart. Et 2 lags telt har både et ydertelt (vandbeskyttelse) og indertelt (åndbarhed), og derfor er det det optimale valg af telt. Derudover er 2 lags telte udstyret med opbevaringsrum i form af sidetelt/fortelte. Et 1 lags telt er dog nemmere og hurtigere at sætte op og det vejer mindre end et 2 lags telt.

Hvad er et ydertelt og indertelt?

Yderteltet er et regnslag, som beskytter mod vind og regn. Inderteltet er selve teltets krop og er ofte lavet som et myggenet.

Hvad menes der med et fritstående telt?

Et fritstående telt er et telt, som står op uden hjælp af teltpløkker. Du kan altså nemt transportere teltet, derhen du har lyst til at teltet skal stå. Hvis et telt kun kan stå op ved brug af teltpløkker, så er det et ikke-fritstående telt.

Hvordan undgår man fugt i teltet?

Fugt opstår for de fleste. Hovedparten af os der har sovet i telt, har vågnet og set dråber af vand på indersiden af yderteltet samt vand på græsset. Det skyldes formentlig kondens og ikke huller i yderteltet. Fugt opstår når den kolde luft udenfor rammer den relative varme luft inde i teltet.

Hvis du vil undgå fugt skal du vælge et telt, som tilbyder god ventilation. Derudover er det vigtigt, at du prøver at ventilere så meget som muligt. F.eks. kan du åbne yderteltets dør, eller alle ventilationshuller/vinduer. Noget andet du kan gøre er at opbevare våde ting udenfor (f.eks. brugte håndklæder, vandrestøvler, svedige underbukser m.fl.). Du kan også undgå fugt ved at lave mad udenfor og ikke inde i teltet eller tæt på teltet. Hvis du slår telt op tæt ved floder og søer, er der større chance for fugt.

2 Kommentarer

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *